Connect with us

technokrata

HP: közlemény a többszázezer hibás noteszgépről

Dotkom

HP: közlemény a többszázezer hibás noteszgépről

A HP tervezési hibát fedezett fel bizonyos gyártók noteszgép-memóriamoduljaiban, ezért önkéntes csereprogramot indított a probléma által potenciálisan érintett ügyfelek számára.

A HP bejelentette, hogy noteszgépei rutintesztelése során tervezési hibát fedezett fel egyes, az ágazatban általánosan használt noteszgép-memóriamodulokban. A rendellenesség komoly problémákat okozhat a noteszgépek használata során. A szóban forgó memóriamodulokat nem a HP gyártotta – a vállalat harmadik féltől szerezte be őket.

Az ágazat egyik elterjedt technológiai architektúrájával együtt használva a hibás memóriamodulok „kék halált”, a rendszer időszakos lefagyását és adatsérülést okozhatnak. Az érintett modulok egy részét HP és Compaq márkájú noteszgépekbe építették be. Ügyfelei védelme érdekében a HP önkéntes csereprogramot indít a hibás memóriamodulokat tartalmazó Comaq és HP noteszgépek gazdáinak. A program keretén belül a HP ingyenesen cseréli a memóriamodulokat.

„A technológiai piac szereplői közül mi hoztuk elsőként nyilvánosságra a problémát, amelyet saját noteszgép-termékeink rutintesztelése során fedeztünk fel.” – nyilatkozta Ronald Kasik, a HP Személyi Rendszerek Divíziójának (PSG) ügyfélkiszolgálásért és marketingért felelős igazgatója – „A helyzet mielőbbi rendezését szem előtt tartva, gyors ütemben értesítjük ügyfeleinket, partnereinket és munkatársainkat a hibáról. Bár a memóriamodulokkal kapcsolatos problémák jelentkezésének valószínűsége elég alacsony és nagymértékben függ a felhasználói környezettől, fontosnak tartjuk, hogy figyelmeztessük ügyfeleinket a potenciális veszélyre.”

„Ilyen esetekben a gyártók gyakran eltussolják a hibát, remélve, hogy a felhasználók vírusnak vagy általános szoftverhibának tulajdonítják majd a problémát.” – mutatott rá Rob Enderle, a The Enderle Group vezető elemzője – „A HP azon kevés cég egyike, amely valóban komolyan veszi ügyfelei igényeit, és rendelkezik a problémák gyors azonosításához és megoldásához szükséges eszközökkel. Igazán üdítő érzés manapság olyan szállítót látni, amely többre értékeli a bizalmat a pénznél.”

Szelthafner Zoltán, a HP Magyarország mobil eszközökért felelős termékmenedzsere megerősítette, hogy a cég hazai márkaszervize felkészült az ügyfelek fogadására. Bár az érintett típusok esetében is csak kevés terméknél jelentkezik a memória hibája, a probléma megelőzése érdekében a márkaszervíz telephelyén ingyenesen elvégzi a szükséges teszteket és szükség esetén indítja a memória cseréjét.

A hiba a 2002. március és 2003. július között készült alábbi, hazánkban forgalomba hozott típusokat érinti:
• Compaq Evo notebook N610c, N610v, N620c
• Compaq Evo notebook N800c, N800v, N800w
• Compaq Evo notebook N1000c, N1000v
• HP Compaq business notebook nx7000

A HP Márkaszerviz címe
Budapest XI. kerület, Pielle Kornélia u. 4
Telefon: 382-1111Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle