Connect with us

Illegális szoftvereket árulnak a spamküldők

Dotkom

Illegális szoftvereket árulnak a spamküldők

Az olcsó szoftverek kínálata elérte tetőfokát, miután – a Clearswift legfrissebb Spam Index felmérése alapján – a spamküldők az utóbbi hónapokban illegális szoftverek nyomott áron történő értékesítésével próbálják növelni bevételeiket.

Múlt hónapban a BSA, a szoftveripar kalózszoftver-ellenes szövetsége – a spamekkel kapcsolatos panaszok számának növekedése láttán – felhívta a figyelmet az ismeretlen internetes forrásból történő vásárlás veszélyeire. Ilyen alacsony árak mellett rendkívül valószínű, hogy a termék hamisítvány, így a vásárlóknak például hibás termék esetén sincs lehetőségük panaszra – ha egyáltalán megérkezik hozzájuk a szoftver.

„Még ha nagyon csábítóak is a szoftverárak, melegen ajánlott elkerülni a kéretlen e-mailekben található hivatkozásokat.” – mondta Alyn Hockey, a Clearswift kutatási igazgatója – „A szoftver illegális lehet, sőt, a hivatkozások vírusokat is rejthetnek, amelyek a behatolók előtt utat nyitnak a számítógépre és a hálózatra.” Habár ez a spamtípus az összes e-mailnek csupán a 6,6%-át teszi ki, ez az arány mégis kétszerese az előző havi értéknek: a legnagyobb százalékos arány a Clearswift Spam Index felmérésének 11 hónappal ezelőtti indulása óta.

A postaládáinkat továbbra is az egészségügyi termékek uralják, melyek az összes spam e-mail 54,4%-át teszik ki, és a spamküldők még mindig szívesen kínálnak részvénybefektetési tanácsokat is. Ezen utóbbi kéretlen e-mailek először márciusban tűntek fel, és azóta egyre kifinomultabbá váltak. Ma már gyakran piaci háttérrel is rendelkeznek, és olyan példákra hivatkoznak, amelyek a korábban reklámozott részvények árainak robbanását mutatják. Egy újabb spam még a Fortune magazin egyik újságíróját is idézi. Ezek az e-mailek a kereskedelmi spameknek jelentős hányadát teszik ki: az összes levélszemét 24,6%-áért ezek felelősek.

Az eredmények a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező spam és a Clearswift 20 millió felhasználója által továbbított levelek elemzésével készültek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom