Connect with us

Biztonságosabb vezetékmentes kapcsolatok

Dotkom

Biztonságosabb vezetékmentes kapcsolatok

Elfogadták a legújabb Wi-Fi specifikációkat, melyek standarddá válva nagyobb adatbiztonságot nyújtanak a korábbi szabványokhoz képest.

Az IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers) végül elfogadta a 802.11i specifikációkat, így gyakorlatilag szabványosította a fejlesztést a többi 802.11 standard mellett. Az ipar már nagyon várta ezt a lépést, mert a 802.11i több olyan funkcióval is fel van vértezve, ami a korábbiakból kimaradt, és ezzel lényegében megkönnyítve ezzel a hackerek ténykedését. Az új standardot azonban olyan biztonsági képességekkel is ellátták, amelyek egy részét már alkalmazzák is: egyes gyártók ugyanis már fél éve forgalomba hoztak olyan készülékeket, melyek a 802.11i ˝prestandard˝ változatára épülnek.

A Wi-Fi termékek 40-50 méteres körzetben tesznek lehetővé vezetékmentes hálózati kapcsolatot, ezen keresztül pedig nagysebességű adatátvitelt. Szemben a korábbi szabványokkal, a 802.11i az ezen közegen továbbított információt kódolt formában juttatja el az egyik végpontról a másikig, így védve le a kíváncsiskodók elől a hálózatot. Robin Ritch, az Intel biztonsági termékek marketingjével foglalkozó részlegének igazgatója elmondta, hogy az új standard az úgynevezett Advanced Encryption Standardot (AES) alkalmazza, mely erős titkosítást nyújt: támogatja a 128, a 192 és a 256 bites kulcsokat is.

Azóta terjed gyors ütemben a vezetékmentes hálózati hozzáférés használata, mióta az Intel megjelent Centrino platformjával. Ismeretes, hogy a notebookok új generációját jelentő technológia egyik alapköve a vezetékmentes csatlakozást kínáló modul. Ritch megjegyezte, hogy a 802.11i-t minél hamarabb igyekeznek implementálni, így az első, ezzel ellátott Centrino termékek még az év vége előtt megjelenhetnek, és a frissítés szoftveresen is megoldható lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom