Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec bejelentés az IIS-problémával kapcsolatban

Dotkom

Symantec bejelentés az IIS-problémával kapcsolatban

A Symantec Security Response több sikeres nyilvános támadást észlelt a Microsoft Internet Information Services (IIS) szerver ellen.

Ezen támadások olyan, ismert sérülékenységeket használnak ki, melyek a nem megfelelően patch-elt Microsoft IIS szerverekhez és a Microsoft Internet Explorerhez kötődnek.

Amikor a Microsoft IIS szerver a támadó ellenőrzése alá kerül, egy kártékony kódot helyez el a támadó a webszerveren. Ez a kártékony kód az Internet Explorer több sérülékenységét kihasználva azt a végcélt tűzte ki, hogy egy trójai programot installáljon a fertőzött számítógépre. A Symantec Security Response ezt a trójai programot JS.Scob.Trojan-ként tartja számon. A fertőzött rendszerben a billentyűleütések rögzítésével magánjellegű információt is megszerezhetnek a támadók.

“Ez a veszély olyan sérülékenységet használ ki, melyre meg nincs elérhető patch.” – mondta Alfred Huger, Symantec Security Response igazgatója – “A támadás nem járványméretű, de idővel jelentőssé nőhet. A felhasználók jó, ha tisztában vannak a veszéllyel és éberek, amikor website-okon magánjellegű információkat kérnek tőlük.”

A Symantec Security Response kiadott egy új vírusvédelmi definíciót, mely megvéd a JS.Scob.Trojan trójai program ellen. A következőket javasolja a Symantec a felhasználóknak:

– auditálják web szervereiket, és győződjenek meg róla, hogy a legutolsó patch-ek fel lettek telepítve
– bizonyosodjanak meg arról, hogy a webszervereik az eredeti tartalmat szolgáltatják és nem mást
– bizonyosodjanak meg arról, hogy az Internet Explorer kliens rendszerek nem fertőződtek meg
– kapcsoljak ki kliens oldalon a scriptek futtatását, és fokozott figyelemmel kísérjék a weboldalakon futó aktív tartalmakat



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés