Connect with us

technokrata

Az IDSA két ipari formatervezési díjjal tüntette ki a Logitech céget

Dotkom

Az IDSA két ipari formatervezési díjjal tüntette ki a Logitech céget

A KeyCase Keyboard aranyérmet, a diNovo Media Desktop ezüstérmet kapott az IDEA04-en.

A Logitech bejelentette, hogy két ipari formatervezési díjat kapott a 2004-es Industrial Design Excellence Awards (IDEA) versenyében, amelyet az Industrial Designers Society of America (IDSA) döntése alapján ítéltek oda. A Logitech KeyCase Keyboard, amely egy kettős PDA QWERTY billentyűzet és egyben védőborítás a PDA számára (“gépelj szabadon, majd csomagold bele a PDA-dat”), elnyerte az aranyérmet a számítógépes felszerelés kategóriájában, míg a Logitech diNovo Media Desktop, amely egy billentyűzet, egy egér és egy multifunkcionális MediaPad kombinációja, ugyanebben a kategóriában ezüstérmes lett.

A győzteseket a BusinessWeek július 5-ei számában jelentették be. A Logitech az új díjakkal együtt nyolc IDEA díjat nyert az elmúlt két év során.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy az IDSA díjjal jutalmazta a termékeinket.” – jelentette ki Guerrino De Luca, a Logitech elnöke és vezérigazgatója. „A termékek formatervezése döntő fontosságú a Logitech kultúra és márka alakításának területén. Ezek a díjak nagyban megerősítik csapatunkat abban, hogy érdemes folytatni a kemény munkát, és erre a területre összpontosítani.”

A Logitech továbbra is együttműködik a vezető ipari formatervező cégekkel, amelyek a termékek kialakításakor egyaránt hangsúlyt fektetnek a legnívósabb kivitelezésre és a praktikusságra. Ezeknek a partnereknek köszönhetően a Logitech tovább folytathatja olyan, forradalmian új termékek kifejlesztését, amelyek látványra is vonzóak, emellett használatuk kényelmes, intuitív és személyes.

Logitech KeyCase Keyboard
A Logitech KeyCase Keyboardot az IDEO cég tervezte, amelynek székhelye Mountain View-ban, Kaliforniában van, de kialakításában részt vett az írországi Design Partners cég is. Ez egy nagy teljesítményű eszköz, amely még a PDA-t is megvédi. Tartós, pillekönnyű, vízálló anyagból készült, amely megkönnyíti a szállítást, és egyszerűvé teszi a használatát PDA-val bármilyen környezetben. Az angliai ElekSen cég által kifejlesztett, rugalmas anyag érzékeli a megnövekedett nyomást vagy a billentyűk lenyomódását, és jeleket küld a vezetőképes rostokon keresztül. Ez az anyag annyira flexibilis, hogy könnyedén belecsavarhatunk egy PDA-t, de elég szilárd ahhoz, hogy egy robbanástól is megóvja azt. Könnyen tisztítható, akár le is lehet mosni.

„A Logitech KeyCase valódi forradalmi termék, kitűnő használhatóságával és funkcionalitásával áttörést jelent a technológia területén is.” – közölte Donald Brown, aki a Xerox Corporation formatervezési stratégia szakértője az IDSA-nál. „Ez a teljesméretű összegyűrhető ‘conductive fiber’ (vezető rostos) billentyűzet végre nem gyermekujjak számára készült. Ezzel új mércét állít fel a mobil felhasználóknak, és új alapokra helyezi a produktivitás fogalmát. Amellett, hogy a termék a Logitech márkanevét és vezető pozícióját is erősíti, az igazi nyertes a felhasználó. Tapsot érdemelnek a tervezők a gondos, kreatív megoldásért, amely példamutató módon összefoglalja a szállítható, digitális eszközök lényegét.”

Logitech diNovo Media Desktop
A Logitech diNovo Media Desktopot az írországi székhelyű Design Partners tervezte. Ez a billentyűzet-egér kombináció több szempontból is merészen eltér a hagyományos kialakítástól. Például a vezetéknélküli eszközök PC-hez való csatlakoztatását lehetővé tevő Bluetooth hub egyben a vezetéknélküli egér bölcsőjeként is szolgál, amely tölti annak akkumulátorát. A különálló számbillentyűzetnek (NumPad) kettős funkciója van: médiás távirányító is, LCD kijelzővel felszerelve. A diNovo Media Desktop karcsú, alacsony építésű kialakításának része a szögletes sarok és a titániumhoz hasonló bevonat. Ez a korszerű forma lehetővé teszi, hogy ezek az eszközök a legmodernebb, lapos képernyős irodai gépekhez vagy a nappaliban felállított média-PC-hez is illeszkedjenek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle