Connect with us

technokrata

A Sun megalakította Globális Kormányzati Irodáját

Dotkom

A Sun megalakította Globális Kormányzati Irodáját

A világ kormányzati szerveinek még hatékonyabb kiszolgálása a cél.

A Sun Microsystems bejelentette, hogy megalakította Globális Kormányzati Irodáját (Global Government Office), melynek ügyvezető alelnökévé Clark Masterst nevezte ki. A Globális Kormányzati Iroda feladata, hogy speciális megoldásokat dolgozzon ki a világ kormányzati szerveinek IT problémáira, felhasználva a Sun biztonságos hálózati architektúrák területén végzett globális kutatási és fejlesztési erőfeszítéseinek eredményeit. A változás kapcsán Clark Masters kerül a Sun Microsystems Federal Inc. elnöki pozíciójába is.

A Sun kormányzati szektornak szánt biztonságos megoldásainak központjában a Trusted Solaris operációs rendszer áll, amely az amerikai kormányzaton belül már gyakorlatilag platformszabványnak számít a biztonságos kommunikáció terén. A Trusted Solaris OS beépített hálózati biztonságot kínál – a személyes adatok védelmének páratlan szintjeit, jobb elszámoltathatóságot, valamint a biztonsági rendszer sérülésének alacsonyabb kockázatát – egy kereskedelmi szintű, általános operációs rendszer keretei között. A Trusted Solaris platform a világon már sok ezer rendszerben, közöttük a legérzékenyebb területeken (például hadügyminisztériumokban, hírszerzési és biztonsági ügynökségeknél) működik igazoltan hatékonyan, de emellett egyre sikeresebb a pénzügyi, egészségügyi, kereskedelmi és más iparágakban is.

A Sun annak érdekében, hogy a kevésbé fejlett országok kormányzatait is kiszolgálhassa, nemrégiben speciális, az állampolgárok számát alapul vevő árképzési modellt jelentett be a Java Enterprise Systemre vonatkozóan. A rendszer ára polgáronként évi 0,33 dollártól 1,95 dollárig terjed, pontos értékét két tényező határozza meg: az ország fejlettségi szintje az Egyesült Nemzetek meghatározása szerint, valamint az adott kormányzati egység alá eső polgárok száma alapján.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle