Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Finnair korszerűsítés IFS Applications-szel

Dotkom

A Finnair korszerűsítés IFS Applications-szel

Újfent szárnyaló IFS.

Az évente több mint 7 millió utast szállító, Magyarországon is jelen lévő finn nemzeti légitársaság, a Finnair egy modern, a légiiparban már jól bevált szoftvermegoldást vezet be üzleti folyamatainak racionalizálására és hatékonyságának növelésére. A légiiparban világszinten vezetőnek számító IFS Applications megoldással a légitársaság elsősorban gépparkjának karbantartási, javítási és felülvizsgálati részeit korszerűsíti, de az új rendszer támogatja majd a vállalat pénzügyi, értékesítési, emberi erőforrás és üzleti folyamatait is. A fejlesztések összértéke meghaladja a 1,5 milliárd forintot.

A Helsinki-Vantaa repülőtéren közel 2.000 felhasználó alkalmazza majd az új megoldást. A számos régi rendszer kiváltásaként az IFS Applications egyetlen integrált megoldást kínál az összes, a géptestek javításához, hajtóművek karbantartáshoz, valamint a rendszer és alkatrész javításokhoz kapcsolódó folyamatok szabályozására. Segítségével a repülőgépek optimális belső terének kialakítását (konfiguráció menedzsment) is hatékonyabban tudják elvégezni a légitársaság saját, közel 65 repülőgépből álló flottájánál. A legújabb technológiák alkalmazása a mindennapok része lesz, hiszen az ügyfélszolgálat számára elérhetővé válnak internetes megoldások is.

„Számunkra a rugalmasság és a minden részletre kiterjedő funkcionalitás azok a legfontosabb előnyök, amelyek az IFS Applicationst jellemzik.” – mondta Jarmo Vilenius, a Finnair Technical Services alelnöke. „A rendszer könnyen alkalmazkodik különleges elvárásainkhoz, és a felhasználóbarát kezelőfelület egyszerűvé teszi a használatát. A döntésünket nagyban befolyásolta, hogy az IFS komoly iparági tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik. Olyan rendszert kapunk, amely egyrészt az iparági szükségleteinkre van hangolva, ugyanakkor iparágspecifikus technikai támogatást is nyújt.”– tette hozzá Vilenius.

Az IFS Applications szerviz menedzsment és karbantartás moduljai a világon piacvezetőnek számítanak a légi- és hadiipari szegmensen belül (AMR Research tanulmány – 2004). Az elemzés szerint 2004 és 2007 között ebben a szegmensben 21%-os növekedés várható.

Az IFS már több hasonló, sikeres légiipari projektben vett részt. Magyarországi leányvállalata az IFS Hungary 2004. februárban fejezte be a Budapest Airport rendszer-fejlesztésének első fázisát, amely során új logisztikai és pénzügyi modulokat kapott a légikikötő. Jelenleg a szerviz menedzsment, humán erőforrás és karbantartás folyamatokat támogató megoldások bevezetése zajlik, a stockholmi repülőtéren történt IFS Applications bevezetésében részt vett nemzetközi szakemberek támogatásával, a tapasztalatok felhasználásával.

Az IFS nemzetközi iparági ügyfelei között megtalálható többek között a Saab Aerospace (Gripen), a GE Aircraft Engines és a Lockheed Martin. A repülőtéri hatóságok és földi kiszolgálók közül a Svéd Polgári Repülési Hatóság, a Budapest Airport (Ferihegy), a stockholmi repülőtér (Arlanda) számára nyújt szolgáltatásokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés