Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec Client Migration: gyors és biztonságos PC-átállítás

Dotkom

Symantec Client Migration: gyors és biztonságos PC-átállítás

A Symantec Client Migration 3.0 a PC-k átállításával kapcsolatos költségek és kieső munkaidő csökkentésére készült, egyszerűen használható megoldás.

A Symantec Client Migration 3.0 teljesen önműködő, parancsállományból működő szolgáltatást nyújt, a Symantec AutoMigrate-et. Emellett a termék webes felülettel is rendelkezik azon felhasználók számára, akik saját maguk állítják át a rendszert és az alkalmazásokat. A felhasználók egyetlen, böngészős felületről, más ügyfélprogram telepítése nélkül, felhasználóbarát módon végezhetik el az átállítást. A szervezetek gazdaságos, egyszerűen használható, a felhasználó gépéről vezérelhető átállítási megoldáshoz jutnak.

A Symantec Client Migration 3.0 központi rendszeradminisztrációs tervet alkalmazó, biztonságos szoftverátállítási megoldást nyújt a szervezeteknek. A termék Windows tartomány autentikációs támogatással rendelkezik, így a tartományon belül biztonságosan történik a felhasználó azonosítása. Az átvitel maximális biztonsága érdekében az összes file titkosított adatátvitellel kezelhető. A további adatbiztonság érdekében a Symantec Client Migration négy szintű hozzáférési jogosultságot tesz lehetővé.

A Symantec Client Migration 3.0 különféle, az ismétlődő folyamatok automatizálásával az átállítási folyamatot felgyorsító, illetve a rendszeradminisztráció költségeit csökkentő összetevővel és tulajdonsággal rendelkezik:

Symantec Migration Server – A Symantec Migration Server a Symantec Client Migration alkalmazás lelke. Egy kijelölt számítógépen futva kezeli az összes átállítási erőforrást, ügyfél-bejelentkezést és adattárolást. A Symantec Migration Server tárolja az összes átállítási szabályt, és mind az önkiszolgáló, mind a Symantec AutoMigrate eljárásokat felügyeli.

Symantec Migration Control Center – A rendszergazdák ezen a központi kezelőfelületen állíthatják be és szervezhetik meg az átállítási feladatokat. Egyszerűen hozhatók létre átállítási szabályok, kiválasztható, hogy mit lehet a felhasználói csomagból beemelni illetve kihagyni, és olyan feladatok hajthatók végre, mint például a Symantec AutoMigrate kezdeti beállítása.

Symantec Migration Client – A Symantec Migration Client kétféleképpen futtatható ahhoz, hogy egy felhasználó eredeti számítógépén levő alkalmazásainak és rendszerének beállításaiból, illetve adataiból egy, a Symantec Migration Serveren eltárolódó és a rendeltetési számítógépen visszaállításra kerülő csomagot készítsen:
(1) A felhasználó által, interaktív módon vagy (2) a rendszergazda által készített parancsállomány felhasználásával, a Symantec AutoMigrate-hez kapcsolódva. A Symantec Migration Client a felhasználó számítógépére a Symantec Migration Serverre történő bejelentkezéskor önműködően letöltődő webes felülettel és ActiveX vezérléssel rendelkezik.

Symantec AutoMigrate – Ezzel a segédprogrammal a rendszergazdák automatizálhatják az átállítási folyamatot, valamint csomagokat hozhatnak létre, állíthatnak helyre és törölhetnek a felhasználó számítógépén. A Symantec AutoMigrate kezelőfelület és felhasználói beavatkozás nélkül fut. Parancssorból vagy egy parancsállomány környezetéből futtatható.

Csomag – Egy eredeti számítógépről származó felhasználói adatoknak, operációs rendszer és alkalmazás-beállításoknak a Symantec Migration Client használatával létrehozott gyűjteménye. A csomagok vagy a Symantec Migration Serveren, vagy – Symantec Ghost 8.0-val történő használat esetén – a Client Staging Area-ban tárolódnak. A Symantec Client Migration a felhasználó számítógépén a hálózati tárolási és sávszélességigényt minimalizáló, helyi tárolást biztosító Client Staging Area kihasználása érdekében integrálódik a Symantec Ghost 8.0-val.

Symantec AutoInstall – A rendszergazdák ezzel az alkalmazáscsomag-készítő programmal önműködően végrehajtódó, alkalmazások és javítások hálózaton történő elterjesztésére szolgáló állományokat hozhatnak létre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés