Connect with us

Spam: kikerült Outlook védelem

Dotkom

Spam: kikerült Outlook védelem

A spammerek rájöttek, hogyan lehet a Microsoft Outlook 2003-as e-mailkliensének antispam védelmét kikerülni.

Az Outlook 2003-as változatát a Microsoft ellátta olyan biztonsági funkciókkal, melyek a kéretlen e-maileket hivatottak kiszűrni. Redmond legújabb e-mailkliensének ezen technológiája a kifejezetten offenzív tartalmak előnézeti megjelenítését gátolta meg – eddig. A szoftver egyéves születésnapján ugyanis a spammerek egy kis csoportja rájött, miként lehet elkerülni azt, hogy a spamként küldött elektronikus levelet észlelje a rendszer.

A spamellenes küzdelemben a Microsoft az Outlook 2003-at egy Bayesian szűrővel látta el, mely a szövegben található szavak mennyisége és elhelyezkedése alapján igyekszik kiszűrni a nem kívánt e-maileket. Emellett a felhasználók előtt nyitva áll a lehetőség azelőtt is, hogy amennyiben egy HTML-tartalmú levelet kapnak, mely az Internethez hozzá akar férni és tartalmat akar letölteni, akkor ezen funkciókat letilthassák. John Cheney, a Blackspider Technologies e-mailbiztonsággal foglalkozó cég vezérigazgatója szerint azonban a spammerek rájöttek, hogyha egy pornográf képet csatolnak a levélhez, és a HTML-kódot nem Internet-hozzáférésre, hanem a kép megjelenítésére használják, akkor azt az Outlook anélkül teszi láthatóvá a felhasználó számára, hogy ahhoz igénybe kellene vennie az Internetet.

Simon McNally, az antispam technológiákkal foglalkozó Borderware cég rendszermérnöke rávilágított arra is, hogy egyre gyakrabban kép formájában érkezik a nem kívánt tartalom; például a szövegeket is digitális képekben jelenítik meg. Mivel így maga az e-mail nem tartalmaz szinte semmilyen, szűrésre alkalmas szöveget, ezért a spamfiltereknek jóval nehezebbé válik a dolguk. Ennek azonban megvan az az előnye – hétköznapi internetező szempontjából tekintve -, hogy a spammereknek el kell küldeniük egy képállományt is, ami több sávszélességet igényel, mint egy csak szöveget tartalmazó levél. Ez egyrészt növeli a spammelés költségeit, másrészt lassítja a terjedést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom