Connect with us

technokrata

Új Toshiba Satellite notebook az átlagfelhasználóknak

Dotkom

Új Toshiba Satellite notebook az átlagfelhasználóknak

Egy noteszgép az átlagfelhasználónak, a diákoknak, a családoknak, a játszani vágyóknak – a Toshiba ezzel a jelmondattal adta ki legújabb hordozható számítógépét, a Satellite M35-S456-ost.

A távol-keleti gyártó a napokban jelentette be az amerikai piacon legújabb modelljét, melyet széles körben el kíván terjeszteni az átlagfelhasználók között. Ez persze nem kis kihívás, lévén, hogy a termék a Centrino platform legújabb, egyben meglehetősen borsos árú Pentium M processzorának egyik változatára épül. A 735-ös jelű (1,7 GHz, 2 MB L2 cache, 400 MHz FSB), Dothan magos Pentium M alá az Intel 855-ös számú chipkészlete adja az alapot.

A speciális kiadás azonban semmiben sem lát hiányt: operatív tára például 512 MB-nyi DDR SDRAM-ból áll. 15,4 colos, WXGA felbontású kijelzője az úgynevezett TruBrite Screen Technology-val van ellátva, ami azt jelenti, hogy a hagyományos szélesképernyős LCD-khez képest fényesebb megjelenítést tesz lehetővé, s még nagyobb látószögből élvezhető tökéletes minőségben a képernyő képe. Ennek, és az Nvidia GeForce FX Go 5200-as mobil grafikus vezérlőjének köszönhetően (mely 64 MB RAM felett rendelkezik) ideális választás lehet az asztali PC-k leváltására, nyilatkozták a Toshiba képviselői. Sztereó hangszórókkal is felszerelték a Satellite család ezen tagját, illetve a notebook támogatja a TruSurround XT technológiát is, ami tovább növeli például a filmnézés élményét.

80 GB-os kapacitással rendelkező merevlemeze mellé jár egy DVD-SuperMulti egység is, mely mindkét DVD-formátumot támogatja, s mi több, a DVD-RAM típusú lemezek kezelésére is képes. A noteszgépet ellátták az Express Media Player funkcionalitásával is, így akár anélkül is lehet filmeket nézni a kis eszközön, hogy tulajdonosa elindítaná az operációs rendszert (amely egyébként a Windows XP Home változata).

Rendelkezik integrált modemmel és 10/100 Mbps-os Ethernet csatolóval, a Centrino platformból következően vezetékmentes hálózati csatlakozással (Intel PRO Wireless 802.11/g), valamint ellátták iLink (IEEE1394) porttal és egy Secure Digital slottal is. A 2,8 kilogrammos noteszgép négy darab 2.0-s USB porttal van felszerelve, ára 2000 dollár.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle