Connect with us

technokrata

A Trend Micro folytatja a Cisco Network Admission Control program támogatását

Dotkom

A Trend Micro folytatja a Cisco Network Admission Control program támogatását

A Trend Micro a legújabb NAC kompatibilis vállalati ügyfélmegoldás, a Trend Micro OfficeScan Corporate Edition 6.5 kiadásával tovább erősíti pozícióját, és továbbfejlesztett hálózati biztonsági eszközökkel támogatja Enterprise Protection Strategy (EPS) kezdeményezését.

A Cisco Self-Defending Network (önvédő hálózat) biztonsági stratégiájának részét képező NAC program a kliensoldali biztonsági megoldások hálózati szintű ellenőrzésével korlátozza a vállalati hálózatokban a hálózati férgek és vírusfenyegetések által okozott károk lehetőségét. Csak az informatikai biztonságért felelős rendszergazdák által beállított biztonsági házirendeknek megfelelő – például a legfrissebb telepített vírusvédelmi szoftvert futtató – kliensgépek számára engedélyezett a hozzáférés a hálózathoz.

„Amikor elkezdődött az együttműködés a Cisco-val, felismertük, hogy számos hasonlóság figyelhető meg a Trend Micro Enterprise Protection Strategy és a Cisco Self-Defending Network kezdeményezése között.” – magyarázta Steve Chang, a Trend Micro vezérigazgatója és egyik alapítója – „Cégeink közös jövőképe egy olyan átfogó megoldás, amely védi a hálózatokat a vírusok és férgek fenyegetéseitől. A Trend Micro támogatása az NAC programban arra a hitre épül, hogy a hatékony hálózatvédelemnek a hálózati architektúrán keresztül kell megvalósulnia.”

A Trend Micro OfficeScan Corporate Edition v6.5 együttműködik a hálózati NAC kompatibilis eszközökkel a vírusvédelmi biztonsági házirendek betartatása érdekében. Az integrált Cisco Trust Agent (CTA) ügynökön keresztül az OfficeScan Corporate Edition kliensek kommunikálnak a Cisco hálózati eszközökkel, és együttműködésükkel segítik a rendszergazdákat a hálózati biztonsági házirendek betartatásában a vírus- és féregtámadások elkerülése érdekében. Ez a képesség különösen fontos a mobil munkavállalók és a külső alvállalkozók ellenőrzésekor, akik gyakran csatlakoznak a hálózathoz, és nem feltétlenül felelnek meg az ilyen biztonsági követelményeknek. Még egy támadás esetén is, a biztonsági házirend betartatásának képessége csökkenti az újrafertőzés esélyét, mivel a megfelelő biztonsági frissítésekkel nem rendelkező számítógépek azonosíthatók és kizárhatók a rendszerből.

Az NAC program támogatása továbbviszi a Trend Micro EPS elveit. Az Enterprise Protection Strategy a termékek, szolgáltatások és szakértelem koordinált szállításával átfogó megoldást kínál az ügyfeleknek a mai vegyes fenyegetések – például hálózati férgek és vírusok – termelékenységre és céges információkra gyakorolt hatásának kezelésére, a támadás teljes életciklusán keresztül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle