Connect with us

Hirdetés

technokrata

SAP a cseh Állami Mezőgazdasági Intervenciós Alapnál

Dotkom

SAP a cseh Állami Mezőgazdasági Intervenciós Alapnál

Az SAP információs rendszere segítségével az Állami Mezőgazdasági Intervenciós Alap már több mint 27.000, „európai” dotáció iránti kérelmet regisztrált.

Az SAP, a cseh piac vállalkozói felhasználói szoftverek szállítója, bejelentette, hogy az Állami Mezőgazdasági Intervenciós Alap (Státní zemědělský intervenčny fond, SZIF) mellett működő mezőgazdasági kifizető ügynökség már két hónapja sikeresen működik az SAP által megvalósított információs rendszer segítségével. A projekt megrendelője a Cseh Köztársaság Mezőgazdasági Minisztériuma volt.

A megvalósított információs rendszer, a „mySAP Business Suite” április 1-je óta már a tényleges üzemelés fázisában van, és a kifizető ügynökségen belüli összes kulcsfolyamatot támogatja, amely összefüggésben van a csehországi mezőgazdasági gazdálkodók részére történő dotáció-kifizetésekkel az Európai Unió mezőgazdasági alapjaiból.

A kifizető ügynökség tevékenységének megkezdéséhez szükséges előfeltétel volt az Állami Mezőgazdasági Intervenciós Alap auditálási-akkreditálási folyamatának befejezése, hogy a Cseh Köztársaságnak az Európai Unióhoz történt csatlakozása után az Alap szervezeti felépítése és informatikai felkészültsége megfeleljen a kifizető ügynökségre vonatkozó európai és országos mezőgazdasági jogszabályoknak. A 2004 januárjában megkezdődött akkreditálási folyamat április végén azzal fejeződött be, hogy a Cseh Köztársaság Pénzügyminisztériuma jóváhagyta az Állami Mezőgazdasági Intervenciós Alap akkreditálását.

Ennek megfelelően 2004. május 3. óta az SAP információs rendszere lehetővé teszi a cseh gazdák dotáció iránti kérelmeinek regisztrálását az Állami Mezőgazdasági Intervenciós Alap információs rendszerében. Május 31-éig az információs rendszerben már több mint 27.000 (négy hét alatt beérkezett) kérés regisztrálására és feldolgozására került sor, például az SAPS (úgynevezett területre vonatkozó egyszerűsített fizetési eljárás) szerinti dotációs intézkedésekkel kapcsolatban, amelyek a Cseh Köztársaságban nyilvántartott olyan mezőgazdasági földterületek több mint 99 százalékát képviselik, amelyekre pénzügyi támogatást lehet kérni. A kifizető ügynökség már az idei évben körülbelül 27 milliárd cseh koronát fog az országos forrásokból és az Európai Unió mezőgazdasági alapjaiból a gazdálkodóknak juttatni.

Az SAP rekordidő, nem egészen 6 hónap alatt valósította meg a projektet, amely a Cseh Köztársaságban telepített legnagyobb felhasználói szoftverek közé tartozik. A projekt végrehajtása 2003 októberében kezdődött meg, és a projekt előkészítése és az információs rendszer folyamatára és műszaki megvalósítására vonatkozó átfogó koncepció kidolgozása az idei év kezdetére fejeződött be. A megvalósítás 2004. január 5-én kezdődött meg, a teljes rendszer pedig április elején kezdte meg működését. A létesítés során a Siemens Business Services és a Helika Expert (most Hexpert) voltak az SAP jelentősebb partnerei.

A kifizető ügynökség információs rendszerének megvalósításában az SAP projektvezetése mellett néhány hónapon keresztül az SAP és a partnervállalatok több mint száz specialistája, valamint a Mezőgazdasági Minisztérium és az Állami Mezőgazdasági Intervenciós Alap több mint száz dolgozója vett részt. Erőfeszítéseiknek köszönhetően a teljes megkívánt funkcionalitást sikerült biztosítani a rendelkezésre álló, rendkívül rövid határidőn belül.

A projekt kereteiben a legújabb mySAP Business Suite információs rendszer került leszállításra. A platform keretében az Állami Mezőgazdasági Intervenciós Alap az SAP Enterprise Portal (SAP EP) információs rendszert a gazdákra vonatkozóan a külső portál támogatására, illetve a kifizető ügynökségi belső portál támogatására használja. Az SAP Customer Relationship Management (SAP CRM) információs rendszer lehetővé teszi a benyújtott kifizetési kérelmek regisztrálását, ellenőrzését és jóváhagyását, míg az SAP Public Sector – Collection and Disbursement (SAP PS-CD) rendszer segítségével történik a kérelmezők számláinak vezetése, a kifizetések bonyolítása, a felszólításokat elküldése stb. Az adatszolgáltatási terület funkcióit az SAP Business Warehouse (SAP BW) információs rendszer biztosítja, beleértve az Európai Unió részére szükséges kimutatások elkészítését, valamint az operatív és analitikai jelentéseket is. A teljes alkalmazási technológia az SAP Exchange Infrastructure (SAP XI) integrációs és kommunikációs infrastruktúrája alapján van integrálva.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés