Connect with us

technokrata

PC-adatvédelmi megoldás az EMC-től

Dotkom

PC-adatvédelmi megoldás az EMC-től

Az EMC és a Connected, az automatizált adatvédelmi, illetve az elosztott adatok archiválási és helyreállítási megoldásainak gyártója bejelentették, hogy közös megoldást kínálnak a PC-s adatok automatizált védelmére, amellyel a távközlési és kábeles szolgáltatók egy speciális, felügyelt szolgáltatást kínálhatnak.

Az új EMC Proven Solution for PC Backup elnevezésű megoldással a távközlési cégek és kábelszolgáltatók értéknövelt szolgáltatásokat kínálhatnak a kis- és közepes vállalati, illetve fogyasztói Internet-előfizetők számára, akik így hordozható és asztali PC-ik biztonsági mentését az Interneten keresztül, automatizált módon végezhetik el. Az előfizetők az elveszett adatokat internetes letöltéssel vagy egyedi CD-k segítségével állíthatják vissza – függetlenül attól, milyen módon is történt az adatvesztés. A PC-k mentésének terhét a hálózati szolgáltatókra hárítva e felügyelt szolgáltatással, a végfelhasználó ügyfelek IT-osztályai akár 30 százalékkal is csökkenthetik az asztali és mobil felhasználók támogatási költségeit, illetve akár 25 százalékkal is csökkenthetik a végfelhasználókat kínzó leállások mértékét.

„Az, hogy automatizált adatmentési szolgáltatásokat nyújthatunk üzleti ISP ügyfeleinknek, lehetőséget nyújt számunkra, hogy még átfogóbb biztonsági megoldásokat kínáljunk.” – mondta Justin Rivard, a Bell Canada termékmenedzsere – „Saját márkanevünk alatt, mint Bell Business Backup kínáljuk a Connected DataProtector/PC technológiájára épülő alkalmazás és az EMC Centera és CLARiiON tárolórendszerekre épülő biztonságos, nagykapacitású adatközponti környezet együttesét.”

A közösen fejlesztett megoldás EMC CLARiiON CX hálózati tárolóeszközökből és EMC Centera tartalomcímzésű tárolóeszközökből (CAS) áll, amelyek integrálva lettek a Connected DataProtector/PC adatrögzítő és –visszaállító szoftverével. Az elmentett file-ok továbbítása a távközlési cégek hálózati szolgáltatásain keresztül történik, és a szolgáltató telephelyén, EMC platformokon kerül tárolásra. Előre ki nem számítható események bekövetkeztekor – például a merevlemezek összeomlása, vagy a PC-k elvesztése/tönkremenetele esetén – az előfizetők bármely archivált állományt helyreállíthatják a DataProtector/PC Restore and Heal (visszaállítás és javítás) folyamatával, amely a szükséges adatokat akár online, akár egyedi CD-k formájában képes kézbesíteni. A megoldás képes akár több százezer előfizető kiszolgálására is és könnyen integrálható a távközlési cégek meglévő számlázási és létesítési környezeteivel.

„Az iparág statisztikái szerint a vállalati adatok több mint 60 százaléka védtelenül marad a hálózat peremén, a PC-ken.” – állította Bob Brennan, a Connected Corporation vezérigazgatója – „Az EMC Proven Solution hatékony, automatizált és megfizethető módszert kínál a vásárlóknak az asztali és hordozható PC-ken tárolt kritikus fontosságú információ védelmére.”

Az EMC Proven Solution for PC Backup már hozzáférhető. Az EMC és a Connected elsősorban távközlési cégeket, kábeltévé-vállalatokat és más nagy hálózati szolgáltatókat céloz meg felügyelt szolgáltatási termékükkel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle