Connect with us

Hirdetés

technokrata

Színes dokumentumok a mindennapokban is!

Dotkom

Színes dokumentumok a mindennapokban is!

A HP szerint 2004 „a digitális színes nyomtatás tömeges elterjedésének az éve”.

Széles körű kezdeményezésével a HP minden otthoni és irodai felhasználó számára elérhetővé kívánja tenni a digitális színes képalkotás és nyomtatás lehetőségét. A két évtizednyi innovációs múltra és 1 milliárd dollár feletti K+F költségvetésre épülő program az élet minden területén szeretné meghonosítani a színes dokumentumok készítését.

A HP az alábbi lépésekkel igyekszik elérni a digitális színes eszközök használatának különböző stádiumaiban tartó ügyfeleket:

  • Az ágazat vezető vállalataival (például Adobe, Apple, Microsoft és Quark) együttműködve a lehető legjobb – a korábbinál sokrétűbb és egyszerűbb – használati élmény biztosítására törekszik.
  • Nagy teljesítményű és kedvező árú nyomtatási termékeket fejleszt. Megjelenik az első olcsó színes lézernyomtatóval. A nettó 99.900 forint ajánlott végfelhasználói áron kínált HP Color LaserJet 2550L nyomtató akár az egyéni vállalkozók számára is megfizethető.
  • Továbbfejleszti és javítja a nyomtatási minőséget. Új papírokat (például különleges lézerpapírt, matt képeslap-papírt és címkét) vezet be a komplett nyomtatási rendszer kiegészítésére, így minden helyzetben professzionális és megbízható nyomatminőséget garantál felhasználói számára – akár általános irodai dokumentumok, akár profi marketinganyagok nyomtatása a feladat.

A már jelenleg is évi 7,1 milliárd dollár forgalmú irodai színes nyomtatási piac értéke a HP becslése szerint 2006-ra eléri a 10,2 milliárd dollárt. Ez évi 20 százalékos növekedési ütemet jelent. A digitális színes nyomtatás előnyeit felismerve egyre több vállalat tér át az önálló, házon belüli kiadványkészítésre marketingképességei javítása és költségei lefaragása érdekében.

Ezzel a lépéssel a HP szerint a vállalatok nyomdai outsourcing-költségeiknek akár 50 százalékát is megtakaríthatják. A Toronto Blue Jays például 54 százalékkal csökkentette bérnyomtatási és szállítási költségeit a HP házon belüli kiadványkészítő megoldásával. A gyorsabb feldolgozás révén ráadásul ügyfelei elégedettségét is sikerült növelnie.
A fenti trendre reagálva a HP összefogott az ágazat vezető szereplőivel:

  • Adobe – A HP az Adobe-val közösen dolgozik azon, hogy tökéletes színes használati élményhez juttassa az Adobe PDF-alapú dokumentumkezelő megoldásait használó üzleti ügyfeleket, és kiváló minőségű , ICC szabvány szerinti színes dokumentumok készítését tegye lehetővé a marketingszakemberek számára az Adobe kreatív alkalmazásaiból. Ami pedig az otthoni felhasználókat illeti: a fő cél az Adobe Photoshop termékcsalád felkészítése a jó minőségű képek otthoni nyomtatásának támogatására.
  • Apple – A hagyományosan jó partnerkapcsolattal rendelkező HP és Apple a színes nyomtatás és képalkotás területén is erősíteni kívánják a Mac platformhoz és a nyílt szabványokhoz nyújtott támogatást. A HP világszínvonalú Mac OS X és ColorSync megoldásokat és támogatást kínál a termékeivel dolgozó üzleti és otthoni felhasználók számára.
  • Microsoft – Színes képalkotási szakértelmüket ötvözve a HP és a Microsoft átfogó házon belüli kiadványkészítési megoldást dolgoztak ki kis- és középvállalatok (KKV) számára. A HP ügyfelei hamarosan hozzájuthatnak a Microsoft Office Publisher 2003 tesztváltozatához, amelynek csomagjában egy üzleti marketing-segédprogramokat tartalmazó, ingyenes CD-t (Business Marketing Toolkit CD), különböző dokumentum-sablonokat és kedvezményes vásárlásra jogosító kuponokat is találnak. Az egyes HP nyomtatókkal együtt megvásárolható alkalmazás használói egyszerűen és megfizethető áron készíthetik el professzionális megjelenésű marketingkommunikációs anyagaikat.
  • Quark – A HP és a Quark a színkezelés és a testre szabott megoldások területén indított közös kezdeményezéseket. Együtt végzik például a Quark alkalmazások HP-nyomtatókon történő tesztelését, és közös műszaki támogatást nyújtanak ügyfeleiknek. A partnerek szeretnék megkönnyíteni az üzleti felhasználók számára az egyedi marketingkommunikációs anyagok készítését. A Quark teljes körű támogatást nyújt a HP professzionális színes technológiáihoz (például CMYK Plus) és exkluzív tanúsítással igazolja a HP grafikus nyomtatóinak és nyomdagépeinek kiváló nyomtatási teljesítményét.

A HP a konkrét termékeken túl is sokféle módon segíti ügyfeleit a digitális színes megoldások használatában és előnyeik kiaknázásában.

  • Júniustól kezdődően a HP online szemináriumokat indít kis- és középvállalatok számára a fejlett színkezeléssel kapcsolatos témákban (például a professzionális színes dokumentumok készítésének módszereiről). A grafikus tervezőknek szánt tanfolyamok résztvevői megtudhatják, miként lehet sikeresen alkalmazni a színeket a grafikus munkafolyamaton belül, és milyen trükkök biztosítják a teljes képalkotási folyamat során a színek egyezőségét (http://education.itresourcecenter.hp.com).
  • A HP Oktatóközpontja (HP Learning Center) az általános nyomtatástól az ágazatspecifikus alkalmazási területekig (például ingatlankereskedelem, számvitel), sokféle témában kínál ingyenes online kurzusokat. A HP különleges tanfolyamsorozat elindítását tervezi a webhelyen „In-House Campus” címmel különböző házon belüli marketingtémákról (például kiadványszerkesztés, direkt marketing, speciális Microsoft-témák: Microsoft Word, PowerPoint).
  • A HP Szakértői Központjai (HP Expertise Center) segítenek kiválasztani a KKV-knek a szükségleteik szempontjából legmegfelelőbb termékeket és megoldásokat. Globális partnerhálózata segítségével a HP az Interneten, telefonon vagy személyesen ad tanácsot ügyfeleinek és válaszol kérdéseikre.
  • A HP képalkotási és nyomtatási megoldások értékelésére szakosodott központja (HP Imaging and Printing Assessment Center) segít azonosítani a szükséges képalkotási és nyomtatási beruházásokat, és feltérképezni a költségmegtakarítás lehetőségeit.
  • A HP irodai színes nyomtatási megoldásokkal foglalkozó központja (HP Color Office Printing Center) díjmentesen igénybe vehető online eszközökkel támogatja a színes nyomtatás eredményes és egyszerű bevezetését az irodai környezetben. Új szolgáltatások: színes nyomtatási tippek az alapszintű irodai nyomtatástól a költségtakarékos, házon belüli kiadványkészítésig, dokumentumsablonok, nyomtatási költségszámító program, segítségnyújtás az adott költségvetésből elérhető, legjobb megoldás kiválasztásához.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés