Connect with us

technokrata

HP: nyerő a Drupa

Dotkom

HP: nyerő a Drupa

A HP a tervezettnél 30%-kal nagyobb forgalmat ért el a Drupa szakvásáron digitális nyomdai megoldásokból.

A HP rekordszintű forgalmat ért el digitális nyomdai megoldásaival a világ legnagyobb nyomtatási és nyomdaipari kiállítása és szakvására, a május 6. és 19. között, Düsseldorfban megrendezett Drupa ideje alatt.

Bill McGlynn, a HP Képalkotási és Nyomtatási Divíziójának (IPG) alelnöke szerint az eredmények 30 százalékkal múlták felül a kitűzött értékesítési célszámokat, mintegy igazolva a HP kiállítási jelmondatának érvényességét: „Digital Printing is Happening Now” (Beköszöntött a digitális nyomtatás korszaka!).

A HP a digitális nyomtatási termékek és megoldások komplett skálájával jelent meg a rendezvényen, és több mint 40 partnere kapcsolódó hardver- és szoftvereszközeit is bemutatta az érdeklődőknek. A kiállított termékek között a kereskedelmi és ipari felhasználásra szánt HP Indigo színes digitális nyomdagépek, nagy formátumú színes nyomtatók, valamint nagy volumenű grafikus feladatokra szánt többfunkciós másológépek/nyomtatók is szerepeltek.

A nyomdai szolgáltatók a nemrég bevezetett, versenyképes árú HP Indigo Press 3050 rendszert keresték a leginkább. Ezt a terméket a címkenyomtatási piac ideális nyomdai eszközének tartott HP Indigo Press ws4000 követte a népszerűségi listán. A nagy sebességű HP Indigo Press w3200 pedig speciális alkalmazási területeken (például a direkt mail anyagok és kézikönyvek készítése) váltott ki élénk érdeklődést.

A HP olyan fontos ügyfelekkel lett gazdagabb a kiállítás ideje alatt, mint a HP Indigo Press w3200 rendszert vásárló Bosch Druck, vagy a HP Indigo Press ws4000 mellett döntő Bähren-Druck, X-label, Fort Dearborn és Etivoet. Jelentős rendelési mennyiség érkezett a HP meglévő ügyfélkörétől is – ezen belül például a Sommer Corporate Mediától, amely második HP Indigo Press w3200 nyomdagépét szerezte be a rendezvényen. A szolgáltatáskínálatuk bővítése érdekében digitális nyomtatásra átálló nyomdai szolgáltatók szintén nagy számú megrendeléssel keresték meg a HP-t.

A HP a kiállításon jelentette be, hogy szakmai szövetséget kötött a piacvezető számítógépes kiadványszerkesztő szoftvereiről ismert Quarkkal, valamint a csomagolóanyag-előkészítő megoldások és a nyomdai szolgáltatócégek által használt nyomdai előkészítő rendszerek globális piacán aktív Esko-Graphics-szel. A Quark bemutatta a HP grafikus nyomtatóihoz és nyomdagépeihez optimalizált, új QuarkXClusive szoftvert, amely leegyszerűsíti a változó adattartalmú anyagok tervezésének és létrehozásának folyamatát.

A HP kiállítópartnerei közül külön említést érdemel a Direct Smile, amelynek személyre szabott anyagok készítését segítő technológiája elnyerte a Drupa Innovációs Díját. A cég HP Indigo rendszereken szemléltette a személyre szabott naptárak, képeslapok, direkt mail anyagok és poszterek igény szerinti készítését.

A Drupát közel 400.000 ember kereste fel a kiállítás két hete alatt. Az ezrek által látogatott HP-stand volt a 16-os csarnok egyik legnépszerűbb kiállítóhelye. A HP színházi produkciója, a Volcania Show napi négy-öt alkalommal ment telt házzal, és – a Drupa történetében most először – a HP-t is beválasztották abba a négyes vállalatcsoportba, amelynek termékeit előzetes szakmai sajtóbemutatón tekintették meg Európa legnagyobb reklámügynökségeinek képviselői.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle