Connect with us

technokrata

Az IVSZ elnöke a kormány-delegációval az Egyesült Államokba látogat

Dotkom

Az IVSZ elnöke a kormány-delegációval az Egyesült Államokba látogat

Az IVSZ annak érdekében képviselteti magát, hogy a magyar informatikai iparág exportlehetőségeit bővítse.

A hatnapos amerikai látogatáson Medgyessy Péter miniszterelnököt és a kormány-delegációt kísérő üzletemberek között az ICT szektor képviseletében Dr. Kóka János, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke, és Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke kísérik el.

A küldöttség tagjai a hivatalos látogatás során elsőként San Francisco-ba látogatnak, hogy elektronikai és informatikai cégek vezetőivel találkozzanak, majd Virginiában a Hungarian Technology Center (HTEC) által rendezett fogadáson vesznek részt. A 2003. októberében alapított HTEC szakmai ellenőrző testületének Kóka János is tagja. A politikai program mellett a látogatás utolsó állomásaként New Yorkban üzletember-megbeszéléseken vesznek részt. Az üzleti találkozók elsődleges célja, hogy elősegítsék a magyar termékek és szolgáltatások bejutását a világ legfejlettebb versenypiacára.

Kiemelt cél a magyar szoftver- és tudásexport mértékének növelése. Az IVSZ eddig is komoly lépéseket tett a magyar termékek, szolgáltatások amerikai piacra jutása érdekében – ez év januárjában együttműködési szerződés jött létre az Amerikai Magyar Cégvezetők Köre (AHEC) és az IVSZ között annak érdekében, hogy Magyarországon és az Egyesült Államokban egyaránt tapasztalt, elkötelezett piaci segítséget kapjanak az exportképes magyar cégek.

„A magyar szoftverexport-fejlesztés fő célkitűzése, hogy a kiváló és méltán világhírű magyar szürkeállomány teljesítőképességét nemzetközileg is versenyképes termékekké konvertáljuk. Ezáltal több százmillió dollárral növelhető lenne az éves “tudásexport-volumen”, amely így a magyar GDP növekedésének is legfontosabb hajtóerejévé válhatna.” – mondta Kóka János.

A tudásalapú gazdaság fejlesztése elsődleges nemzetgazdasági célkitűzés, amely a kormányzati, az akadémiai és a vállalati szektor együttműködésével valósítható meg. A magyar GDP 13 százalékát előállító ICT szektor (informatika és távközlés) évi 10%-os növekedésével és jelentős hozzáadott érték termeléssel a magyar gazdaság egyik húzóágazata.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák