Connect with us

technokrata

Új adatmentési szolgáltatáscsomagok, kedvezőbb árak a Kürttől

Dotkom

Új adatmentési szolgáltatáscsomagok, kedvezőbb árak a Kürttől

A 15 éve tartó folyamatos kutatás és technológiai fejlesztés teszi lehetővé Európa egyik vezető adatmentő cége, a Kürt Rt. számára, hogy világhírű adatmentési szolgáltatását mostantól szélesebb felhasználói rétegek számára is elérhetővé tegye.

Az elmúlt években – a teljes IT iparághoz hasonlóan – az adatmentési piac is számottevő változáson ment keresztül. A legnagyobb változást az adattárolók kapacitásának nagymértékű növekedése, illetve a CD, DVD és Flash memória típusú adattárolók elterjedése jelentette. Ez utóbbi elsősorban a digitális fényképezőgépek és a mobiltelefonok térhódításának volt köszönhető. A tárolókapacitás növekedésére jellemző, hogy míg néhány éve még 3-4 gigabyte volt a Kürthöz adatmentésre beérkezett adattárolók átlagos kapacitása, mostanra ez az érték több mint a tízszeresére, mintegy 30 gigabyte-ra nőtt. Az új típusú adattárolók és a megnövekedett adatmennyiség biztonságos kezelése folyamatos technológiai fejlesztést tett és tesz szükségessé. A fejlesztések elsődleges célja a szolgáltatások korszerűsítése, valamint az adatmentés időtartamának és költségének csökkentése volt.

Az elmúlt két évben elvégzett fejlesztések eredményei, valamint a piaci és technológiai körülmények folyamatos változása lehetővé tették, hogy a Kürt 2004. májusától a korábbinál jóval kedvezőbb árakkal és új szolgáltatásokkal jelenjen meg a piacon, amelyek a következők:

Az adatmentési eljárás lényegesen korszerűbb és gyorsabb lett az összes, nem merevlemez vagy mágnesszalag típusú adathordozónál (például CD, DVD, Flash memória). Az ilyen adatmentési esetek száma jelentős, és folyamatosan növekszik. A meghibásodott mobil eszközökről akár egy nap alatt visszakaphatják adataikat a károsultak, és a szolgáltatást az adathordozó típusától függően, fix áron vehetik igénybe.

Merevlemezek és mágnesszalagok esetében a korábbi gyakorlathoz hasonlóan, laboratóriumi vizsgálat előzi meg az adatmentést. A vizsgálatot igénybe venni szándékozó ügyfelek két szolgáltatáscsomag közül választhatnak. Az egyik alapszolgáltatásokat kínál – az eddigi bevizsgálási árak töredékéért -, a másik pedig prémium szolgáltatásokat, magasabb, de kedvező csomagáron. A prémium szolgáltatáscsomag lényege, hogy a cég szakértői házhoz mennek az adathordozóért, Budapesten 4, vidéken 24 órán belül. A mentést megelőző vizsgálat alapján elkészített szakvélemény a normál csomag 3 munkanapjával szemben 24 órán belül elkészül, és az ügyfél folyamatos tájékoztatást kap az adatmentés állapotáról.

A technológiai fejlesztések eredményeképpen bekövetkezett költségcsökkenés az adatmentések (fogyasztói) árában is jelentkezik, átlagosan 20-25%-kal alacsonyabb áron kaphatják vissza adataikat az ügyfelek, mint korábban.

˝Biztos vagyok benne, hogy az új szolgáltatás- és árstruktúra tovább növeli a Kürt piaci előnyét és megrendelőinek elégedettségét, miközben az eddiginél szélesebb rétegek számára teszi lehetővé egy világszínvonalú szolgáltatás igénybevételét.˝ – nyilatkozta Kmetty József, a Kürt Rt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle