Connect with us

technokrata

Minden harmadik PC spyware-rel fertőzött

Dotkom

Minden harmadik PC spyware-rel fertőzött

Az Earthlink és a Webroot Software kiadta közös jelentésüket, mely szerint az USA-ban minden harmadik számítógép spyware-rel fertőzött.

A szerdán megjelent közlemény szerint április folyamán a vizsgált PC-k harmadán trójai programot vagy spyware alkalmazást találtak. Közel 421 ezer számítógépet vizsgáltak át kártékony programok után kutatva, s ebből 133.715 bizonyult fertőzöttnek – azaz három komputerből egy nem volt spyware-mentes.

˝Figyelmeztetni kell a felhasználókat ezen alkalmazások és file-ok meglétére, valamint arra, hogy ezek saját számítógépeiken is megtalálhatók, s ott működnek.˝ – mondta Matt Cobb, az Earthlink egyik igazgatója- Cobb szerint arra is fel kell hívni a figyelmet, hogy néha nehéz különbséget tenni egy spyware program és egy hasonló működésű, de ártalmatlan alkalmazás között.

Szakértők szerint a trójai programok és a spyware-ek gyakran sokkal nagyobb veszélyt jelentenek, mint az adware alkalmazások és az adware cookie-k. Ez utóbbiak képviseltetik magukat legnagyobb részben a fertőzöttnek bizonyult PC-ken. Egy komputeren egyébként átlagosan 26,9 spyware-t találtak: az összes átnézett számítógépen 11,3 milliónyit fedeztek fel a vizsgálatok során. Ez némi csökkenést mutat a márciusi statisztika után: a korábbi hónapban 237.200 PC-n összesen 7,1 millió spyware-t találtak, átlagosan 30 darabot egy-egy masinán.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle