Connect with us

technokrata

Csúszik a Centrino 2 megjelenése

Dotkom

Csúszik a Centrino 2 megjelenése

Tajvani források szerint jövőre tolódott át az Intel következő generációs mobilszámítógépes platformjának megjelenése.

A távol-keleti szigetországban működő noteszgépgyártók jelentése szerint a chipgyártó gigász jövőre tolta el a Centrino 2 megjelenését. Eredeti tervek szerint még idén ősszel be kellett volna mutatkoznia a Sonoma-nak (habár az Intel ezt sosem jelentette be hivatalosan). A Sonoma egyébként magában foglalja a Pentium M processzorok Dothan változatának 90 nanométeres gyártási eljárással készített példányait, valamint az Alviso chipkészletet.

Ez utóbbi a Grantsdale asztali P4-es lapkakészlet mobil változata, mely már lehetővé teszi (tenné) a Pentium M CPU-k számára az 533 MHz-es FSB használatát, valamint a DDR2 SDRAM, a PCI Express és a soros ATA megjelenését is magával hozza (idővel). Ugyancsak az Alviso-ban jelenik majd meg az Intel Hi-Definition Audio fejlesztése és a harmadikgenerációs grafikus gyorsító technológiája is. Voltaképp a chipkészlet késlekedése miatt csúszik a Centrino 2 megjelenése, mivel az Alviso ennek az egyik alapja, így enélkül nem indulhat útjára a Sonoma.

Eredetileg szintén ősszel vált volna elérhetővé az Intel következő generációs vezetékmentes hálózati csatlakozást megvalósító modulja, a Calexico 2. Az úgynevezett tri-mode megoldás a 802.11a, b és g szabványokat támogatja – de hogy nem ősszel, a Centrino 2 keretében, az már majdnem biztosra vehető, állítják a tajvani források. Szerintük egyébként a megjelenés ideje 2005. első negyedévében jöhet el, így segíthet az ünnepi szezon után visszaeső kereslet újbóli felpörgetésében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle