Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cisco IP alapú Call Center szolgálja a Merloni Indesit ügyfeleit

Dotkom

Cisco IP alapú Call Center szolgálja a Merloni Indesit ügyfeleit

Több mint 10.000 kapcsolat a Merloni Indesit regionális ügyfélkapcsolati központjában.

A háztartási készülékeket gyártó Merloni Elettrodomestici olyan piacvezető márkákkal van jelen a magyar piacon, mint az Indesit és az Ariston. A vállalat regionális logisztikai és ügyfélszolgálati központja 2004-ben budapesti székhellyel kezdte meg működését. A regionális vevőszolgálati szervezet – amely az első többnyelvű Call Center a nagyháztartási gépek piacán – a régióban élő vásárlók kiszolgálásáért felel.

A háztartástechnikai termékeket gyártó cégek közül a Merloni Elettrodomestici biztosít vásárlóinak elsőként saját ügyfélszolgálati központot a régióban. Mivel a Merloni az anyavállalat és a leányvállalatok közötti adatkommunikációhoz IP kapcsolatot használ, kézenfekvő volt, hogy az újonnan kialakított regionális központban is IP-alapú kommunikációt alkalmazzanak. Így nem volt szükség külön hang- és adathálózat kiépítésére, az olaszországi központtal pedig VoIP hálózaton kommunikálnak. Az IP telefóniával szerzett kedvező tapasztalatok alapján született a döntés az IP-alapú Cisco Call Center megvalósításáról.

A Cisco IPCC Express Call Center kialakítását a Cisco Systems Magyarország Gold minősítésű partnere, a Synergon Informatika Rt. végezte. A Synergon a Merloni igényeinek és elképzeléseinek ismeretében tett javaslatot az egyes működési jellemzők beállítására, figyelembe véve a rendszerrel szemben támasztott jövőbeli bővítési igényeket, illetve a paraméterezhetőséget a könnyebb üzemeltetés érdekében.

A Call Center-ben a Merloni ügynökei napi 10 órában — hétköznap 9 és 19 óra között — fogadják a hívásokat. A szokásos üdvözlés után a rendszer választási lehetőségeket ajánl fel: általános információk, termékhasználati információk, szerviz, kiszállás (ez utóbbinál az irányítószámot is meg kell adni). A központ három nyelven képes fogadni a hívásokat, s automatikusan felismeri a hívást kezdeményező országot.

Az egyes menüpontok választása után kerül kiválasztásra az az operátor, aki a megadott paraméterek (nyelvtudás vagy az adott témában való jártasság) alapján legjobban ki tudja szolgálni a hívót. Minden kezelőhöz három tudástípus kapcsolódik a kezelő tudásszintjével együtt. A központ kapcsolja a hívást, és a hívó adatait megjeleníti a kezelő számítógépén. Amennyiben a rendszer nem talál kezelőt, a hívót a várakozási sorba helyezi. A várakozási sorban a legmagasabb prioritással a Szerviz, kiszállás menüpontból idekerülő hívók rendelkeznek.

Ha a hívóval megadott időn belül nem tud kezelő foglalkozni, akkor az ügyfél hangüzenetet hagyhat, s ha megadta nevét és telefonszámát, az ügyfélszolgálat visszahívja. A hangüzeneteket a rendszer e-mailhez csatolva automatikusan elküldi a kezelők számítógépére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés