Connect with us

Hirdetés

technokrata

2004-es üzleti évben az Oracle profitrátája 38%-ot tett ki, megdöntve minden eddigi rekordot

Dotkom

2004-es üzleti évben az Oracle profitrátája 38%-ot tett ki, megdöntve minden eddigi rekordot

Az új adatbázislicencekből származó bevétel az utóbbi két negyedévben folyamatosan 15%-kal nő.

Az Oracle Corporation bejelentette a 2004-es üzleti év negyedik negyedévének és a teljes üzleti évnek a pénzügyi eredményeit.

A negyedik negyedévben a nettó nyereség 15%-kal nőtt, elérve a 990 millió USA-dollárt, illetve részvényenként a 19 centet, szemben az előző évi 858 millió dollárral és a részvényenkénti 16 centtel. Az összes bevétel 9%-kal emelkedett a negyedév során, és 3,1 milliárd dollárt tett ki, míg a szoftverértékesítés árbevétele 12%-kal 2,5 milliárdra nőtt. A szolgáltatásokból származó bevétel 4%-kal 558 millió dollárra csökkent. A negyedik negyedév profitrátája 46% lett, ami minden eddigihez képest a legmagasabb.

A teljes 2004-es üzleti évre vetítve a nettó nyereség 16%-kal 2,7 milliárd dollárra nőtt, az egy részvényre jutó eredmény pedig 43 centről 50-re emelkedett. Az összes bevétel 7%-kal nőtt, és 10,2 milliárd dollárt tett ki az év során. A szoftverértékesítés árbevétele 12%-kal 8,1 milliárdra emelkedett, a szolgáltatásokból származó bevétel pedig 8%-kal 2,1 milliárdra csökkent. Az év során a profitráta 38%-ot tett ki, ami szintén megdönt minden eddigi rekordot.

„Az üzemi nyereség 1,4 milliárd volt a negyedik negyedévben és 3,9 milliárd a teljes évben.” – mondta Jeff Henley, az Oracle elnöke és pénzügyi igazgatója. „Ez a vállalat története során valaha elért legjobb üzemi nyereség; még az »internetes aranyláz« éveiben elért legjobb eredményünket is meghaladja. A páratlan évet ragyogó finissel zártuk.”

„Hat hónapja vezettük be a grid technológiát, és azóta az új adatbázislicencek értékesítése folyamatosan 15%-kal nő.” – jelentette ki Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója. „Ez a megoldás még csak most kezd elterjedni, de az Oracle Database 10g értékesítésében máris gyors fellendülésre számíthatunk. A piac most kezdett el áttérni az olcsó hardverekből álló számítóhálón (grid) működő adatbázisokra és alkalmazásszerverekre, és itt az Oracle jár az élen.” – hangsúlyozta.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés