Connect with us

2004-es üzleti évben az Oracle profitrátája 38%-ot tett ki, megdöntve minden eddigi rekordot

Dotkom

2004-es üzleti évben az Oracle profitrátája 38%-ot tett ki, megdöntve minden eddigi rekordot

Az új adatbázislicencekből származó bevétel az utóbbi két negyedévben folyamatosan 15%-kal nő.

Az Oracle Corporation bejelentette a 2004-es üzleti év negyedik negyedévének és a teljes üzleti évnek a pénzügyi eredményeit.

A negyedik negyedévben a nettó nyereség 15%-kal nőtt, elérve a 990 millió USA-dollárt, illetve részvényenként a 19 centet, szemben az előző évi 858 millió dollárral és a részvényenkénti 16 centtel. Az összes bevétel 9%-kal emelkedett a negyedév során, és 3,1 milliárd dollárt tett ki, míg a szoftverértékesítés árbevétele 12%-kal 2,5 milliárdra nőtt. A szolgáltatásokból származó bevétel 4%-kal 558 millió dollárra csökkent. A negyedik negyedév profitrátája 46% lett, ami minden eddigihez képest a legmagasabb.

A teljes 2004-es üzleti évre vetítve a nettó nyereség 16%-kal 2,7 milliárd dollárra nőtt, az egy részvényre jutó eredmény pedig 43 centről 50-re emelkedett. Az összes bevétel 7%-kal nőtt, és 10,2 milliárd dollárt tett ki az év során. A szoftverértékesítés árbevétele 12%-kal 8,1 milliárdra emelkedett, a szolgáltatásokból származó bevétel pedig 8%-kal 2,1 milliárdra csökkent. Az év során a profitráta 38%-ot tett ki, ami szintén megdönt minden eddigi rekordot.

„Az üzemi nyereség 1,4 milliárd volt a negyedik negyedévben és 3,9 milliárd a teljes évben.” – mondta Jeff Henley, az Oracle elnöke és pénzügyi igazgatója. „Ez a vállalat története során valaha elért legjobb üzemi nyereség; még az »internetes aranyláz« éveiben elért legjobb eredményünket is meghaladja. A páratlan évet ragyogó finissel zártuk.”

„Hat hónapja vezettük be a grid technológiát, és azóta az új adatbázislicencek értékesítése folyamatosan 15%-kal nő.” – jelentette ki Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója. „Ez a megoldás még csak most kezd elterjedni, de az Oracle Database 10g értékesítésében máris gyors fellendülésre számíthatunk. A piac most kezdett el áttérni az olcsó hardverekből álló számítóhálón (grid) működő adatbázisokra és alkalmazásszerverekre, és itt az Oracle jár az élen.” – hangsúlyozta.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom