Connect with us

technokrata

Microsoft antivírus szolgáltatás a közeljövőben

Dotkom

Microsoft antivírus szolgáltatás a közeljövőben

Kedden jelentette be egy redmondi cégvezető, hogy az óriásvállalat antivírus szolgáltatást szándékozik létrehozni a közeljövőben, ámbár még a tervek sem álltak össze teljesen.

Ismeretes, hogy a Microsoft egy éve felvásárolta a romániai GeCAD nevű, IT-biztonsággal, legfőképpen antivírus technológiákkal foglalkozó céget. Azonnal elindult a találgatás, hogy a Windows-ba integrált tűzfal után vajon megjelenik-e egy víruskereső és -irtó szoftverkomponens is – Redmond ezekre nem reagált egyértelműen. Tegnap Amy Carroll, a Microsoft biztonsági üzletága termékmenedzsmentjének igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a vállalat be kíván szállni a vírusvédelmi piacra, de azt még nem döntötte el, hogy milyen típusú szolgáltatást fognak nyújtani.

˝A tervünk az, hogy az antivírus megoldást fizetős termékünk kínálatába illesszük. Egyelőre azonban nem rendelkezünk konkrét tervekkel erre vonatkozólag.˝ – mondta Carroll, aki azt el tudta árulni, hogy a Microsoft már eddig is sokat profitált a cég felvásárlásából. Például a Blaster és a Sasser férgek eltávolítására képes microsoftos eszközök létrehozásában nagy segítséget nyújtott a GeCAD alkalmazottainak segítsége. ˝Rengeteg tapasztalatuk sokban segítette a Microsoftot ezen eszközök megalkotásában.˝ – mondta Carroll.

Egyes elemzők szerint olyan következményekkel is járhat Redmond lépése, mint annak idején a böngészőháború kirobbantása. Talán mindenki emlékszik még arra, amikor a Netscape browsere uralta a piacot – egészen addig a pillanatig, amíg a Microsoft bele nem integrálta operációs rendszerébe az Internet Explorert. Mára a Netscape részesedése a böngészők terén nem éri el az 5 százalékot. Jelen esetben értelemszerűen a legnagyobb versenytársak a vírusellenes és behatolásvédelmi technológiákat fejlesztő cégek lesznek, például a Network Associates és Symantec – habár ezen cégek cáfolták, hogy veszélyt jelentene rájuk a Microsoft terve.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle