Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft antivírus szolgáltatás a közeljövőben

Dotkom

Microsoft antivírus szolgáltatás a közeljövőben

Kedden jelentette be egy redmondi cégvezető, hogy az óriásvállalat antivírus szolgáltatást szándékozik létrehozni a közeljövőben, ámbár még a tervek sem álltak össze teljesen.

Ismeretes, hogy a Microsoft egy éve felvásárolta a romániai GeCAD nevű, IT-biztonsággal, legfőképpen antivírus technológiákkal foglalkozó céget. Azonnal elindult a találgatás, hogy a Windows-ba integrált tűzfal után vajon megjelenik-e egy víruskereső és -irtó szoftverkomponens is – Redmond ezekre nem reagált egyértelműen. Tegnap Amy Carroll, a Microsoft biztonsági üzletága termékmenedzsmentjének igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a vállalat be kíván szállni a vírusvédelmi piacra, de azt még nem döntötte el, hogy milyen típusú szolgáltatást fognak nyújtani.

˝A tervünk az, hogy az antivírus megoldást fizetős termékünk kínálatába illesszük. Egyelőre azonban nem rendelkezünk konkrét tervekkel erre vonatkozólag.˝ – mondta Carroll, aki azt el tudta árulni, hogy a Microsoft már eddig is sokat profitált a cég felvásárlásából. Például a Blaster és a Sasser férgek eltávolítására képes microsoftos eszközök létrehozásában nagy segítséget nyújtott a GeCAD alkalmazottainak segítsége. ˝Rengeteg tapasztalatuk sokban segítette a Microsoftot ezen eszközök megalkotásában.˝ – mondta Carroll.

Egyes elemzők szerint olyan következményekkel is járhat Redmond lépése, mint annak idején a böngészőháború kirobbantása. Talán mindenki emlékszik még arra, amikor a Netscape browsere uralta a piacot – egészen addig a pillanatig, amíg a Microsoft bele nem integrálta operációs rendszerébe az Internet Explorert. Mára a Netscape részesedése a böngészők terén nem éri el az 5 százalékot. Jelen esetben értelemszerűen a legnagyobb versenytársak a vírusellenes és behatolásvédelmi technológiákat fejlesztő cégek lesznek, például a Network Associates és Symantec – habár ezen cégek cáfolták, hogy veszélyt jelentene rájuk a Microsoft terve.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés