Connect with us

technokrata

Euroweb – új kezdet

Dotkom

Euroweb – új kezdet

A hazai piac legnagyobb üzleti Internet-szolgáltatója jött létre az Elender Üzleti Kommunikációs Rt. és az Euroweb Internet Szolgáltató Rt. integrációjával, melyet a napokban hagyott jóvá a Gazdasági Versenyhivatal. A tranzakció sikeres lezárását bejelentő, és az új cég menedzsmentjét, valamint üzleti stratégiáját bemutató sajtótájékoztatót tartottak a cég vezetői: Törő Csaba, az Euroweb International és az Euroweb Rt. vezérigazgatója, Dr. Kóka János, az egyesülő cég elnöke, valamint Gerlei Gyöngyvér, az új cég kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese

Dr. Kóka János kiemelte: „Sikeresen lezárult a két cég integrációja, a Gazdasági Versenyhivatal egy gyorsított eljárás során jóváhagyta a fúziót. A két cég egyesítésének előkészítés mind technológiai, mind pedig termék- és szolgáltatás szinten megtörtént. A fúzió jelentős megtakarítást jelent majd az új cég számára, hiszen az egyesüléssel mintegy 30 fővel csökken a létszám, így jelenleg 130 fő dolgozik az egyesült cégben. A két cég együttes forgalma így 7 milliárd forint, összességében több mint 100 ezer ügyfelet szolgálunk ki telefonvonalas és több, mint tízezret szélessávú Internet szolgáltatással.„

Kóka János az új cég elnökeként stratégiai üzletfejlesztési kérdésekkel, valamint a hírközlési piaci szabályozásokkal fog foglalkozni. Kóka János elmondta, hogy érzékelhető változások várhatóak a piacon, az új elektronikus hírközlési törvény hatására új lehetőségekhez jutnak a szolgáltatók. A piac sikeres újraszabályozása és a monopóliumok lebontása a kínálat bővüléséhez, szolgáltatási innovációhoz, így végső soron az információs társadalom szélesebb körű elterjedéséhez vezethet.

Törő Csaba az új cég operatív vezetőjeként hangsúlyozta: „Az akvizíció nagyon sikeres, gyors és példaértékű volt. Jelenleg az Euroweb Magyarország Rt. 100%-os tulajdonosa az Euroweb International, mely mintegy 28 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik piacvezetőként az üzleti internetszolgáltatások területén, több mint 1000 béreltvonalas ügyféllel. A két cég jogi egyesítése még hátra van ez kb. 2-3 hónapot vesz igénybe. A jövő szempontjából kiemelten fontos kérdés a szabályozás, olyan piaci környezet megteremtése, amely új lehetőségeket teremt az Euroweb számára is.

Hosszú távon csak internetes szolgáltatásokból nem tud jövedelmezően működni egy cég, ezért a távközlési szolgáltatásba is szeretne beszállni az Euroweb Magyarország – mondta el Törő Csaba vezérigazgató, hozzátéve, hogy az EWI romániai leányvállalata már jelentős távközlési szereplővé vált. A vezérigazgató szerint már Magyarországon is elindult a telco piaci konszolidáció, ami várakozásai szerint infrastruktúra alapú távközlési verseny lesz, kihívást jelentve az új Eurowebnek is.

Az Euroweb International tegnap közzétett tőzsdei jelentésében is szerepel, hogy a cég – a cég az internetszolgáltatók között egyedülálló módon – nyereséggel zárta az első negyedévet.

Gerlei Gyöngyvér sales és marketing vezérigazgató-helyettes hozzátette: Az integrációval a hazai IT piacon egyedülálló módon tudnak teljes körű szolgáltatásokat nyújtani. Továbbra is számítanak az Euroweb korábbi két lakossági brandjének sikereire: a prepaid telefonkártyára, a Neophonra, mely 60 ezer aktív felhasználóval rendelkezik és kb. 600 millió forintos bevételt hoz évente. ˝A Freestart mára a legnagyobb ingyenes Internet-szolgáltató, több, mint 100 ezer regisztrált felhasználóval. Amellett, hogy az új szabályozási környezet is támogatja az ingyenes Internet modelljét, ugyanezek a jogszabályok és az ügyfélbázis egyedülálló lehetőséget biztosít a megszokottnál olcsóbb hangszolgáltatások kínálására. A Freestart jövőjét pedig megalapozta, hogy az új szabályozás megteremtette a lehetőségét az ingyenes internetszolgáltatási modell fenntartására.˝

Az új cég a Sulinet-Közháló program keretein belül több mint 5000 oktatási intézmény Internet- és ügyfélszolgáltatását biztosítja, és 2300 további közintézménynek nyújt iügyfélszolgálati tevékenységet. A jövőben nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az Euroweb a kis és mikrovállalkozásoknak valamint a lakosságnak nyújtandó integrált hang és adat szolgáltatások fejlesztésére, hiszen nincs ma a hazai piacon olyan cég, aki kedvező áron tud telefon és internetszolgáltatást nyújtani.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle