Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági rés a Realplayerben

Dotkom

Biztonsági rés a Realplayerben

A világ egyik legnépszerűbb, legtöbb ember által alkalmazott digitális médialejátszója, a Realplayer több változata is hibásnak bizonyult – a patch már letölthető.

Pár napja derült ki, hogy a streaming tartalmak lejátszására is képes szoftver rendelkezik egy komoly biztonsági réssel, amelyre eddig nem bukkantak rá. A fejlesztő bejelentése szerint a megfelelő ismeretek birtokában mindez oda vezethet, hogy egy támadó akár tetszőleges kódot is futtathat az áldozattá vált számítógép operációs rendszerén. A cég közölte azt is, hogy eddig nem kaptak értesítést arról, hogy bárki is áldozatául esett volna ennek a hibának, ettől függetlenül melegen ajánlják a kiadott patch feltelepítését mindenki számára, aki használja a Realplayert.

A hiba veszélyességét az emeli magas szintre, hogy a szoftvert több százmilliónyian használják naponta, így rengeteg ember van kitéve ennek a fenyegetésnek. A fejlesztők azt nem árulták el, hogy potenciálisan hány embert fenyeget közvetlenül a biztonsági rés, melyet az Egyesült Királyságban megtalálható NGSSoftware nevű cégnél dolgozó John Heasman fedezett fel. Heasman elmondása szerint egy speciális feltételeknek megfelelően kialakított .RA, .RM, .RV vagy .RMJ file révén lehet elérni, hogy puffertúlcsordulás lépjen fel.

Érintett szoftverek

– RealOne Player (angol)
– RealOne Player 2 (minden nyelv)
– RealPlayer 8 (minden nyelv)
– RealPlayer 10 (angol, német és japán)
– RealPlayer Enterprise (minden változat)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés