Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új, nagyobb kapacitású Fujitsu merevlemez

Dotkom

Új, nagyobb kapacitású Fujitsu merevlemez

100 GB-os kapacitással bír az a winchester, melyet a gyártó kifejezetten a noteszgépek tulajdonosai számára fejlesztett ki.

A japán vállalat bejelentette, hogy már tömeggyártásban van legújabb, 100 GB-os kapacitású merevlemeze – a tokiói székhellyel bíró cég még március végén látott neki a gyártási folyamat beindításának. Már most sikeres a sorozat, közölte Joel Hagberg, a Fujitsu amerikai részlegének vezérigazgatója, mivel a meglévő indulókészletet a piac gyorsan fel is szippantotta. Ettől függetlenül további notebookgyártóktól érkező kéréseket is elfogadnak – Hagberg szerint aki olyan noteszgépet vásárol, melyben 100 GB-os winchester van, akkor biztos lehet, hogy a háttértároló a Fujitsu ˝keze munkáját˝ dicséri.

MHU2100AT – ezt a típusazonosítót kapta a kis eszköz. A percenként 4200 fordulatra képes tányérokkal ellátott winchester párhuzamos ATA csatolófelülettel rendelkezik, mérete pedig a noteszgépeknél már szokásosnak mondható 2,5 colos kategóriába esik. Hagberg bejelentette, hogy nemsokára elérhetők lesznek az első olyan modellek is, melyek már soros ATA csatolót alkalmaznak.

Nincs egyedül a Fujitsu ezen a piacon, több gyártó is döngeti már a 100 GB-os határt: a Toshiba például április végén jelentette be, hogy egy új vékonyfilm technológia alkalmazásával tovább tudták növelni az egységnyi felületre jutó kapacitást, s így nagyobb méretű merevlemezt képesek létrehozni. A távol-keleti gyártó majd csak a harmadik negyedévben mutatja be ezen eszközét, de a Seagate szintén a napokban közölte, hogy hamarosan útjára indulhat a Fujitsu termékénél gyorsabb fordulatszámon pörgő, szintén 100 GB-os kapacitású termékük.

Azért éleződik a verseny, mert a noteszgépek eladásai a világon mindenhol dinamikusan emelkednek, s ezzel párhuzamosan a nagyobb háttértárak iránti igények is növekednek. A Fujitsu például pont emiatt fejlesztette tovább saját thaiföldi gyárát, hogy még nagyobb részesedést tudjon szerezni a 2,5 colos merevlemezek piacán – a vállalat egyébként az idei év elejére már a harmadik legnagyobb gyártó volt. 13,7 millió értékesített darabbal 18,5 százalékos részesedéssel bír (második a Toshiba 29,6 százalékkal, s első a Hitachi 447 százalékkal).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés