Connect with us

Milyen AMD processzorokra számíthatunk a jövőben?

Dotkom

Milyen AMD processzorokra számíthatunk a jövőben?

Kiderült, hogy az Advanced Micro Devices milyen paraméterrel rendelkező, alacsony energiaigényű mobilprocesszorokat tervez piacra hozni.

Az AMD Zone rábukkant az Interneten egy hivatalosnak tűnő roadmapre, mely az Intel riválisának jövőben processzortípusait és jellemzőit taglalja. Az alacsony energiaigényű, noteszgépekbe szánt CPU-k megjelenéséről körülbelül 2005. harmadik negyedévéig kaphatunk egy áttekintést ennek révén, kezdve a 2600+-os típusjelűtől a 3400+-ig. A külföldi újság azonban felhívja arra is a figyelmet, hogy a táblázatban látható adatokat ne vegyük teljesen készpénznek (mindenesetre jó útmutatást ad).

Az értesülés szerint két szegmensre oszthatók az AMD által megjelentetni tervezett processzorok: az egyikben a 64 bites mobil Athlon lapkák kaptak helyet (az Odessa, Oakville, Lancaster magos változatok), melyek az úgynevezett Performance kategóriát képviselik, tehát nagyobb teljesítményre képesek. A másik típusba eső CPU-k az árérzékenyebb felhasználókat célozzák meg: a 32 bites mobil Sempron processzorok a Dublin és a Sonora maggal képviselik magukat. Ez utóbbiak közös jellemzője az azonos cache-méret (256/128 KB másodszintű gyorsítótár).

1,6 GHz-es órajeltől indulnak az AMD lapkái, melyek 2005. harmadik negyedévre (a teljesítményt előtérbe helyező szegmensben) elérik a 2,2 GHz-es frekvenciaértéket. Átlagos fogyasztásuk 25-35 watt között alakul, s mindegyik processzor 754 tűs kialakításban jelenik majd meg – ha hihetünk a táblázatnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom