Connect with us

Trükkös hitelkártya-szám lopás: 15 év börtön lehet a jutalom

Dotkom

Trükkös hitelkártya-szám lopás: 15 év börtön lehet a jutalom

Vezetékmentes hálózati csatlakozással volt képes néhány michigani fiatalember hitelkártya-számokat ellopni, ám a törvény keze utolérte.

Az észak-carolinai szövetségi bíróságon felel Brian Salcedo tetteiért. A 21 éves amerikai fiatalember akár 12-15 év szabadságvesztést is kaphat tettéért: azért lehet ilyen nagy a büntetés, mert áldozatainak nagy kárt, körülbelül 2,5 millió dollár veszteséget okozott. Mindezt a wi-fi hálózatokon keresztül vitte véghez – no nem egyedül, két társa, egy 20 és egy szintén 23 éves fiatal segítségével. Tette úgy, hogy már 2000-ben elítélték hasonló cselekmény miatt: Salcedo akkor egy helyi Internet-szolgáltató rendszerébe hatolt be illegálisan.

A vádlottak egy úgynevezett wardriving technikát alkalmaztak: autóval átutazták Southfieldet (Chicago), s olyan vezetékmentes hálózatok után kutattak, melyek kellő védelem hiányában könnyű behatolási pontokat kínáltak – így akadtak rá a Lowe nevű barkácsáruház hálózatára. Akkor még semmi kártékony dolgot nem tettek, védekeztek a bíróságon; ám fél évvel később azt a tervet eszelték ki, hogy a wardriving révén hitelkártya-számokat fognak eltulajdonítani. Ismételten bejutottak hát a Lowe hálózatába, ahol a vállalat adatközpontján keresztül több bolt rendszerébe is behatoltak, melyek Michigan állam mellett Kansas-ben, Észak-Carolina-ban, Kentucky-ban, Dél-Dakotában, Floridában és Kaliforniában találhatók. Ehhez a tcpcredit nevű alkalmazás egy – módosított – részét használták fel, melyet alapesetben hitelkártya tranzakciók lebonyolítására alkalmaznak.

A behatolás azonban gyanút keltett a Lowe rendszergazdáiban, akik elkezdték figyelni az eseményeket, s értesítették az FBI-t. Novemberben aztán a nyomozóiroda ügynökei ki is szúrták a Southfieldben levő Lowe parkolójában álló fehér Pontiac Grand Prix típusú autót, mely egy gyanús antennával rendelkezett. A benne található fiatalokat elkezdték figyelni, s amikor a gyanúsítottak beültek egy moziba, a barkácsbolt rendszergazdái átnézték a logfile-okat, s megtalálták a terhelő bizonyítékokat. Kiderült, hogy a fiatalok csupán hat hitelkártya-számot tudtak megszerezni. Ezt követően az FBI emberei lecsaptak, és begyűjtötték a gyanúsítottakat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom