Connect with us

technokrata

Cisco és Trend Micro: bővülő együttműködés a vírusfertőzést megelőző szolgáltatások tekintetében

Dotkom

Cisco és Trend Micro: bővülő együttműködés a vírusfertőzést megelőző szolgáltatások tekintetében

A Cisco Systems és a Trend Micro bejelentették együttműködésüket, melynek keretében átfogó hálózati féreg- és vírusfertőzés megelőző szolgáltatások fejlesztésével segítik a hálózatra épülő vállalkozások védelmét.

Az új megállapodás a Cisco Network Admission Control (NAC – hálózati belépés-ellenőrző) programban korábban létrejött kapcsolat kibővítése, amely a Cisco hálózati infrastruktúrát és biztonsági rendszereket a Trend Micro féreg- és vírusvédelmi technológiájával, sebezhetőség-értékelő megoldásával és valós idejű fertőzésmegelőző képességeivel egyesíti. A bővített megállapodás keretében a Cisco első lépésként a Trend Micro hálózati féreg- és vírusmintákat beépíti a Cisco IOS szoftverre épülő útválasztókba, a Cisco Catalyst kapcsolókba és a hálózati biztonsági készülékekbe telepített Cisco Intrusion Detection System (IDS – behatolásfigyelő rendszer) szoftverrel. Ennek köszönhetően a hálózati fenyegetések kezelése intelligensebbé válik, és egy további valós idejű fenyegetésvédelmi szint jön létre az ügyfelek ismert és ismeretlen hálózati féreg- és vírustámadásokkal szembeni védelméhez.

A Cisco egy további Trend Micro technológiát is felhasznál, amely a későbbiekben még jobb fenyegetés-megelőzési képességeket biztosít, és az alábbi funkciókat kínálja:
sebezhetőségi értékelés: segítséget nyújt a sebezhető gépek elkülönítésében és védelmében, és növeli a végpontok védelmét
fertőzésmegelőzés: integrálja a házirend alapú támadásszűrő képességeket a Cisco IDS szoftverbe a hálózati féreg- és vírusfelismerés felgyorsítása céljából, így segítve az ügyfeleket az új támadások korai szakaszban történő felismerésében, szűrésében és megfékezésében
károk helyreállítása: biztosítja az ügyfeleknek az automatikus felmérést és a fertőzött rendszerek helyreállítását

Az NAC program és a közös erőfeszítések is erősítik a Cisco Self-Defending Network biztonsági stratégiáját, melynek segítségével az ügyfelek képessé válnak a fenyegetések azonosítására, megelőzésére, és a megfelelő ellenlépések kidolgozására. A program a Trend Micro Enterprise Protection Strategy (EPS – vállalatvédelmi stratégia) programot is előmozdítja, amely a hálózati féreg- és vírustámadás életciklusának proaktív kezelését kínálja.

A hagyományos vírusvédelmi technológiák önmagunkban nem képesek az összetett és állandóan változó hálózati biztonsági fenyegetések kezelésére. Ez az erőfeszítés is kihangsúlyozza, hogyan tudatosodik az ügyfelekben egy rendszerszintű megközelítés igénye a probléma megoldására. Az iparági vezetők együttműködése szükséges az olyan rendszerszintű megoldások létrehozásához, melyek többszintű védelmet nyújtanak.

“Mivel az internetes fenyegetések továbbra is a maguk komolyságában és bonyolultságában bontakoznak ki, kulcsfontosságú, hogy az ügyfelek olyan átfogó fertőzésmegelőző megoldásokat telepítsenek, melyek segítenek az önmagát védő hálózat kiépítésében.” – mondta Richard Palmer, a Cisco VPN és biztonsági részlegének alelnöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle