Connect with us

technokrata

Albacomp: elkészült a 200.000. számítógép

Dotkom

Albacomp: elkészült a 200.000. számítógép

Az Albacomp székesfehérvári összeszerelő üzemében elkészült a 200 000. számítógép.

Az Albacomp Rt. bejelentette, hogy székesfehérvári összeszerelő üzemében elkészült a 200.000. számítógép. Laufer Tamás, az Albacomp vezérigazgatója ünnepélyes keretek között nyújtotta át Csillag István gazdasági és közlekedési miniszternek a 200.000. gépet. Az Albacomp Activa asztali számítógépet a miniszter jótékony célra, a székesfehérvári Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola részére ajánlotta fel.

„Az Albacomp fennállásának 19 éve alatt a magyar gazdaság stabil szereplőjévé és a legismertebb hazai IT-márkanévvé vált. Három éve már az Európai Unió piacain is jelen vagyunk, és ez idő alatt komoly sikereket könyvelhettünk el.” – mondta el Laufer Tamás. Az Albacomp számítógépeit Európa legnagyobb elektronikai cikkeket forgalmazó kiskereskedelmi lánca, az EU-ban több mint 400 értékesítési ponton árusító Dixon´s Group forgalmazza. Az Albacomp EU-stratégiájának a direkt beszállítói státusz mellett két további iránya is van: ezek közül egyik a stratégiai szövetség egy európai IT vállalattal, a másik az együtt növekedés az EU-ban terjeszkedő a hazai nagyvállalatokkal.

Bár az EU-s piacokon még élesebb a verseny, az Albacomp külföldről is pozitív visszajelzéseket kap. A székesfehérvári cég termékeit az Európai Unióban is jó minőségűeknek tartják, amelyeknél nagyon alacsony a meghibásodási arány. Ennek köszönhetően az Albacomp iránt egyre nagyobb az érdeklődés, újabb és újabb megkeresések érkeznek, például Spanyolországból, Franciaországból és Csehországból. A tervek szerint az Európai Unió piacain 2004-ben 10.000 Albacomp számítógépet fognak értékesíteni.

Csillag István szerint a magyar középvállalatok számára példaértékű lehet az Albacomp sikertörténete, a kormány pedig a jövőben is megteremti azokat a lehetőségeket, amelyekkel élhetnek a hazai cégek uniós sikereik érdekében. „Január óta a magyar vállalkozások számára elérhetővé tettük az európai uniós pályázati forrásokat, ezt kiegészítve testre szabott pénzügyi konstrukciókat alakítottunk ki. A magyar vállalkozók számára adott a lehetőség.” – tette hozzá a gazdasági és közlekedési miniszter.

A sajtótájékoztatón részt vett Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere, aki elmondta: „Amilyen fontos Székesfehérvár szerepe Magyarország gazdasági életében, olyan kivételes a helyzete az Albacompnak Székesfehérvár életében. Nem csupán azért, mert háromszáz székesfehérvári munkahely megteremtése köszönhető az Albacompnak, hanem azért is, mert a cég társadalmi szerepvállalása is példaértékű városunkban.”

A kétszázezredik számítógépet a székesfehérvári Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola kapta. „Iskolánknak nagy segítség ez a számítógép, hiszen a nehéz sorsú tanulóinknak így eggyel több esélyük van arra, hogy behozzák lemaradásukat az informatika területén.” – mondta el a sajátos nevelési igényű tanulók oktatásával foglalkozó intézmény igazgatója, Bartyik Mihályné.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle