Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel-siker szépségápolási és egészségügyi területen

Dotkom

Intel-siker szépségápolási és egészségügyi területen

Intel Itanium 2-processzor alapú SGI Altix szerverek segítik a Procter & Gamble hatékony működését.

Az Intel és az SGI bejelentette, hogy a Procter & Gamble megduplázta számos népszerű termékének termelési és csomagolási fázisaihoz használt Intel Itanium 2-processzor alapú SGI Altix rendszereinek számát. A telepítés segítségével a szépségápolási és egészségügyi termékeket gyártó vállalat időt és pénzt spórol meg, hiszen a Procter & Gamble képes lesz egyidejűleg több összetett tervezési projekt megvalósítására.

A Procter & Gamble Vállalati Tervezői Technológiai Csoport idén januárban megnövelte Altix nagyteljesítményű számítástechnikai kapacitását 64 Itanium 2 processzorral, és 96 GB megosztott memóriával. A P & G 100 fős tervezői csoportja a „virtuális prototípusok” segítségével képes elkerülni a költséges és időigényes fizikai terméktesztelést.

Az Itanium 2 processzor-alapú SGI Altix rendszer segítségével a P& G designerei képesek voltak megalkotni az új Folgers aromazáró csomagolását. A fémdobozok helyettesítésével kapcsolatos kihívások jelentős számítógép-alapú tervezési segítséget (CAE) igényeltek. Sőt, az Altix rendszerekre vonatkozó CAE tanulmányok segítségével tervezőink jobban illeszkedő Pampers pelenkákat is alkottak.

A P & G csapat emellett az Altix rendszert használja egy sor „mi történjen, ha…” típusú forgatókönyv futtatásához is. Ezáltal a P & G képes lesz meghatározni kulcsfontosságú termékei (Charmin, Bounty) számára a maximális termelési arányokat. Egy sor aerodinamikai változó tesztelésével a tervezők meg tudták állapítani a papír feldolgozás gyorsasági és stabilitási korlátait, gyors sebesség mellett is. A papírszemetet és az állandóan mozgó lapokat nehezen és költségesen lehet csak kezelni, és még költségesebb a feltevések alapján cserélgetni a technológiákat. A csapat a komputeres modellezés eredményeit használta a beállítások kialakításánál a maximális feldolgozási sebesség eléréséhez, ahol a minőség és a megbízhatóság is megmarad.

Az első 32-processzoros Itanium 2 processzor-alapú Altix rendszer üzembe állítása előtt a P & G számítástechnikai kapacitása csak arra terjedt ki, hogy személyenként egy összetett feladatot tudjon véghezvinni. Az újonnan kiterjesztett Altix telepítés által a P & G tervezői csapatának minden tagja számára elég feldolgozási és memóriakapacitás áll rendelkezésére ahhoz, hogy egyszerre több különböző „mi a teendő, ha…” forgatókönyvet futtassanak. Ezáltal megalapozott tervezési döntéseket tudnak hozni a termékek bevezetéséhez, a gyártástól a végső csomagolás kialakításáig.

Az SGI Altix rendszer architektúra könnyen kezeli a hatalmas adatállományokat, segítve a felhasználókat a termelés, az olaj és gázkitermelés, az ország védelme, illetve a különböző tudományos kísérletek területén, az átfogó fejlesztések meghozatalához. A 2003.-as januári bemutatása óta az Altix rendszer egy sor rekordot állított fel a puszta teljesítmény, a hatékony termelési, tervezési és tudományos alkalmazások futtatása terén, akár linuxos környezetben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés