Connect with us

technokrata

Intel: 2 milliárd dollár kapacitás-fejlesztésre

Dotkom

Intel: 2 milliárd dollár kapacitás-fejlesztésre

Az Intel 2 milliárd dollárt szán jövőbeni gyártási kapacitásai fejlesztéseire.

Az Ír Fejlesztési Hatósággal (Irish Development Authority – IDA) kötött megállapodás alapján az Intel bejelentette, hogy 2 milliárd dollárt kíván befektetni írországi létesítményei fejlesztésére. A vállalat az összeget a 65-nanométeres gyártási technológia kiépítésére, illetve az írországi területén való Fab 24-2 felépítésére kívánja szánni.

A beruházás által egy 558 m2-es tisztaszobával, illetve a 65 m2-es technológiához szükséges gyártási felszereléssel bővül a Fab24-2 és a jelenleg is létező Fab 24. Az új modulban történő termelés megkezdését 2006 első félévére tervezik.

„A Fab 24-ben, a legújabb 300 mm-es gyártórészlegünkben nemsokára megkezdjük a gyártást” – mondta Bob Baker, a Technológia Termelési Csoport vezető alelnöke. „Ez a kiegészítő beruházás lehetővé teszi számunkra, hogy 2006-ban is a legmodernebb gyártási módok által elégítsük ki a felhasználók igényeit. Az írországi munkaerőink teljesítménye, illetve a kormánnyal való jó kapcsolatunk mind fontos szerepet játszottak a beruházási döntés meghozatalában.”

Az IDA-val kötött megállapodás értelmében, az Intel különböző támogatásokban, és egyéb ösztönző programokban részesül, amennyiben továbbra is befektetéseket eszközöl Írországban. Az Intel 2004-es tőkeberuházásai várhatóan 3,6 milliárd dollárról 4 milliárd dollárra nőnek, amely lehetővé teszik a projekt kezdeti megvalósításának költségeit.

1989 óta az Intel hozzávetőlegesen 6 milliárd dollárt invesztált írországi tevékenységeibe. 4.700 Intel alkalmazott és vállalkozó dolgozik az írországi „telepeken” – elsősorban Leixlipben. Ezen a területen találhatóak az Írországi Gyártó Tevékenységek (Irish Fab Operations – Fab 10 és Fab 14) épületei, illetve az újonnan épített Fab 24 is. A vállalat Shannonban egy kommunikációs termékekre koncentráló áramkörgyártó központot is működtet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle