Connect with us

technokrata

A Symantec felvásárolja a Brightmailt

Dotkom

A Symantec felvásárolja a Brightmailt

Az élenjáró levélszemét elleni megoldás kiegészíti a Symantec átjáróvédelmi kínálatát

A Symantec Corporation megállapodást írt alá a Brightmail, a levélszemét elleni eljárások vezető cégének hozzávetőleg 370 millió dollárért történő felvásárlásáról. A Brightmail piacvezető levélszemét elleni technológiája a Symantec széles skálájú átjáróvédelmi megoldásainak kulcseleme lesz.

A felvásárlás a szokásos hatósági jóváhagyástól függően július elejére zárulhat le. Még túl korai annak felbecsülése, hogy milyen hatással lesznek az ezzel az ügylettel kapcsolatos nem tárgyi eszközök a GAAP szerinti eredményre. Amennyiben ez befolyásolja a GAAP és a nem GAAP szerinti eredményt, a Symantec tájékoztatást fog adni róla.

A Brightmail élvonalbeli levélszemét-ellenes technológiája a levélszemétnek, a vírusoknak és a nem kívánatos üzeneteknek az Internet-átjárón történő kiszűrésével védi a vállalatok a hálózati és vezeték nélküli szolgáltatók hálózatát. A Brightmail Anti-SpamTM többféle saját fejlesztésű eljárásnak, a világra kiterjedően telepített észlelőhálózatnak és a szabályok dinamikus célba juttatásának a használatával a tévesen károsnak talált jogos levelek (a hamis találatok) számát egymilliónyi üzenet között egynél kevesebbre csökkentve azonosítja és szűri ki a kéretlen, illetve a nem kívánatos elektronikus üzeneteket.

A Brightmail Anti-Virus immár a Symantec díjnyertes vírusellenes technológiáját egyesíti a Brightmail nagy teljesítményű, méretezhető struktúrájával. A Brightmail Anti-Virus a fertőzött üzeneteknek az internetátjárón történő megállításával és megtisztításával a világ legnagyobb hálózati szolgáltatóinak a hálózatok megvédésére, a végfelhasználóknak pedig az e-maillel terjedő vírusok ellen nyújt megoldást.

A Brightmail Reputation Service a levélszemét elleni termék kiegészítéseként további védelmi réteget biztosít a vállalkozásoknak az üzenetekkel terjedő veszélyforrások ellen, mivel általa a levélszemét forrásaként azonosított helyről érkező üzeneteket is ki lehet zárni. A Brightmail Anti-Fraud a megalapozott üzleti kapcsolatokat védi a tisztességtelen, a gazdasági vagy a személyes adatok ellopása céljából a jogos kommunikációt utánzó e-mailektől.

A Symantec 2000 júliusában stratégiai befektetéssel részt szerzett a Brightmailben és jelenleg mintegy 11 százalék saját tőkerésze van a cégben. Az első nyilvános részvénykibocsátásra vonatkozó bejegyzési nyilatkozat 2004 márciusában történt benyújtását követően a Brightmail igazgatótanácsa és részvényesei úgy döntöttek, hogy a Symantec-kel való egyesülés stratégiailag sokkal kedvezőbb.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle