Connect with us

technokrata

Új HP nagyvállalati rendszerek

Dotkom

Új HP nagyvállalati rendszerek

Még jobb ár-érték arány, előtérben az iparági szabvány.

A HP több olyan vállalati szegmensnek készült termékét mutatta be, amelyek megfelelnek az iparági szabványoknak, jól skálázhatók és a kiemelkedően jó az ár-érték aránynak köszönhetően várhatóan rendkívül népszerűek lesznek a felhasználók körében.

HP Integrity szervercsalád – új mx2 dual processzor
A HP Integrity szervercsalád ma jobb, mint valaha. A két Intel Itanium 2 processzort tartalmazó HP mx2 modul tovább fokozza a HP rendszereitől megszokott ágazatvezető rugalmasságot, teljesítményt és értékállóságot.

A cég által kifejlesztett új kétprocesszoros modul segítségével a felhasználók megduplázhatják az Integrity Superdome, az rx8620-32, az rx7620-16 és az rx4640-8 szerverekben található Intel Itanium processzorok számát. A rendszerek terhelési kapacitása és teljesítménysűrűsége gyakorlatilag szintén kétszeresére nő a jelenlegi egyprocesszoros Itanium 2 alapú Integrity szerverekéhez képest, ami tovább bővíti az alkalmazáskonszolidáció lehetőségeit.

A kétprocesszoros mx2 modullal elérhető rendkívüli rugalmasság, teljesítmény és értékállóság támogatja az üzleti és informatikai működés összhangjának megteremtésére képes, alkalmazkodó nagyvállalati infrastruktúra (HP Adaptive Enterprise) kiépítését, amely révén a vállalat kamatoztatni tudja a változásokban rejlő előnyöket. Mivel az Itanium 2 processzor iparági szabványos technológiára épül, minden HP Integrity szerver költségmegtakarítást tesz lehetővé, és egyszerűsíti a változáskezelés folyamatát.

Integrity Szoftver Fejlesztői Fesztivál
Nagy sikerrel, kiemelkedő részvétellel rendezte meg a HP Magyarország 2004. április 21-e és 23-a között az Integrity Szoftver Fejlesztői Fesztivált, együttműködő partnereivel a Microsofttal, az Oracle-lel és az Intellel közösen. A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény elsődleges célja volt, hogy minél több olyan alkalmazás legyen hozzáférhető a magyar felhasználóknak, amelyek Itanium alapú platformon, azaz a HP Integrity szervercsalád termékein is futtathatók. A HP felismerte ugyanis, hogy egy technológia, egy megoldás sikeres piaci elterjesztéséhez kulcsfontosságú, hogy minél több alkalmazás álljon a felhasználók rendelkezésére. Emiatt döntött úgy a HP, hogy egy fesztivál jellegű rendezvény keretében támogatja a hazai alkalmazások szoftverfejlesztők általi portolását Integrity szerverekre.

A háromnapos rendezvényre ötven hazai szoftverfejlesztő vállalat kapott meghívást, az esemény teljes résztvevői létszámmal, nagy érdeklődés mellett zajlott. A résztvevő cégek közül húszan már a helyszínen befejezték az alkalmazás portolását, valamint a többi szoftverfejlesztő munkája is meghaladta az 50%-os készültségi szintet. Minden részvevő cég további tizenegy hónapra megkapta az általa használt fejlesztői Integrity szervert, így lehetőségük nyílik a munka befejezésére és további alkalmazások portolására. A fejlesztéseknek köszönhetően az eddig is népszerű szerverek még szélesebb körben váltak használhatóvá, így még több felhasználói terület élvezheti az alkalmazás független, magas teljesítményű és jól skálázható rendszereket.

HP StorageWorks MSA1500 háttértár rendszer
A háttértárak hazai, európai és világpiacát egyaránt biztosan vezető HP az elmúlt hetekben újabb termékek egész sorát jelentette be. Ezek közül a legfontosabbak az elsősorban a kis és közepes vállalkozások kedvencének számító, ám nagyvállalati körökben is népszerű StorageWorks MSA (Modular Smart Array) sorozat új tagjai, köztük is elsősorban az 1500-as modell. Az MSA1500 közvetlen elődjének számító 1000-es modell kedvező ár-teljesítmény arányának, egyszerű kezelhetőségének, fejlett adatvédelmi funkcióinak és az egyedülálló DtS (DAS to SAN) technológiának köszönhetően hazánkban is a legnagyobb számban eladott háttértár rendszernek számít egészen a mai napig.

Az MSA 1000 kedvező tulajdonságait megtartva, ám azokat jelentősen továbbfejlesztve és újakkal is bővítve most az 1500-as modell a vállalat csúcsterméke ebben a kategóriában, amely a vállalati standardnak számító SCSI mellett már az új SATA technológiát is támogatja. A SATA technológia a közhiedelemmel ellentétben csak nevében leszármazottja az asztali komputerekben hosszú évek óta felhasznált ATA-nak – valójában egy olyan vadonatúj fejlesztés, amely elődjének mindenkorábbi hiányosságát kiküszöbölte (nagyobb sávszélesség, nagyobb megbízhatóság, egyszerűbb, és csökkentett helyigényű kábelezés, párhuzamos adatcsatornák helyett pont-pont kapcsolatok). Nem véletlen hát, hogy a piackutatók komoly növekedést jósolnak a SATA-alapú megoldásoknak: ellentétben a hagyományos ATA-val, amely nem igazán tudta megvetni a lábát a vállalati számítástechnikában. Így a piaci elemzők szerint az új generációs eszközök 2006-ra akár 24 százalékos szeletet is kihasíthatnak maguknak a piacból.

Mintegy elébe menve az ilyesfajta igényeknek, az MSA1500-zal már lehetőség nyílik nagy teljesítményű és megbízhatóságú SATA RAID tömbök létrehozására is, mindezt úgy, hogy a háttértár rendszer a beruházásvédelem érdekében egyúttal visszamenőleges SCSI kompatibilitást is kínál. SATA merevlemezek felhasználásával az MSA1500 kapacitása akár 24 TB-ig is növelhető, amely egyedülállónak számít a belépő szintű megoldások világában. Ennél már csak az MSA1500 ár/teljesítmény aránya impresszívebb: egy MB-nyi háttértár kapacitás költsége immár az 5 centet sem éri el. Hasonlóképp figyelemreméltó, hogy a HP eme háttértár rendszerére alapozva – kategóriájában egyedül – katasztrófatűrő konfigurációk is kiépíthetőek a HP OpenView Storage Mirroring szoftver segítségével (amely a valósidejű távoli tükrözés képességével ruházza fel a tárolóeszközöket). Az MSA1500 természetesen az adatok biztonságos mentését is garantálja: a HP OpenView Virtual Replicator szoftver révén virtuális ”pillanatfelvételek” (úgynevezett snasphotok) készíthetőek az adatokról, amelyeket aztán az ”éles” üzem megzavarása nélkül, a ”háttérben” lehet szalagos egységre menteni a HP OpenView DataProtector szoftver segítségével. Az MSA1500-at várhatóan 2004. harmadik negyedévében vezeti be a HP Magyarországra.

HP OpenView Reference Information Storage System
A HP májusi ENSA@Work konferenciáján bejelentett OpenView Reference Information Storage System (RISS) a világ első aktív archiválási megoldása. A továbbfejlesztett alkalmazásintegrációt és tartalom-alapú indexálást megvalósító, nagyteljesítményű keresőmotorral is felszerelt RISS az információk minden eddiginél hatékonyabb kezelését biztosítja, ráadásul biztonságos tárolást nyújt – összhangban a legújabb adatvédelmi szabályozásokkal. Az automatizált adatmigrációs eljárásoknak és a végfelhasználó szintig lemenő archiválási és visszahívási képességeknek köszönhetően a RISS jelentősen képes csökkenteni az IT-vel kapcsolatos működési költségeket is.

A Reference Information Storage System jelenlegi formájában elsősorban e-mailek és Microsoft Office dokumentációk aktív archiválására fókuszál. A következő verziók, amelyek már nagyban profitálnak majd a HP ILM (Information Lifecycle Management) stratégiájának keretén belül meghirdetett partneri együttműködésekből, mindenfajta referencia információtípust támogatnak majd.

Ellentétben a versenytársak megoldásaival, a Reference Information Storage System egyetlen megoldásba integrálja a szükséges hardvert, szoftvert, és szolgáltatásokat, hogy költséghatékonyan és hosszú távon is biztonságosan tárolhassa a vállalatok referencia információit. A megoldás architektúrája teljesítményvesztés nélküli, lineáris skálázhatóságot biztosít a tartalom GRID technológia segítségével megvalósított disztributálása révén.

HP ProLiant BL30p blade szerverek
A HP ProLiant BL osztályú szerverek, amelyek 2001. novemberi bejelentésükkor az iparág első Blade architektúráját képviselték, elsősorban a gyors telepíthetőség, az automatizált terheléselosztás és erőforrás-menedzsment terén hoztak áttörést az Intel processzor-alapú kiszolgálók korábbi generációjához képest. A HP ProLiant BL osztályú szerverek magas számítási teljesítményük és megnövelt rendelkezésre állásuk révén ideálisan alkalmazhatók adatközpont-jellegű környezetekben, ahol a klasszikus, adatbázis- és alkalmazásszerver szerepen túl web-hosting, e-commerce, terminal és streaming media jellegű feladatok elvégzésére is bevethetőek. A Blade architektúra nemcsak a dinamikus skálázhatóságot teszi lehetővé, hanem egy olyan, csaknem minden igényt kielégítő megoldást képvisel, amely maximalizálja a felhasználók IT célú befektetéseinek megtérülését.

A most bejelentésre kerülő új Proliant BL30p az elérhető legnagyobb sűrűségre optimalizált, nagyteljesítményű 32-bites szerver. Egyelten rackbe akár 192 darab legújabb Intel Xeon processzor teljesítményét sűríthetjük be a ProLiant BL30p penge szerverekkel. A ProLiant BL30p szerver teljesítménye, modularitása, és menedzselhetősége ideális keveréket alkot a nagy teljesítményt kívánó alkalmazásokhoz. A ProLiant BL30p, a BL-p osztályú szerverek legújabb tagja, szervesen illeszkedik a már meglévő BL-p osztályú infrastruktúrához, a központosított tápellátáshoz, az interconnect switch–ekhez és a patch panelekhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom