Connect with us

Hirdetés

technokrata

PGP Universal – a digitális információvédelem egyetemes ereje

Dotkom

PGP Universal – a digitális információvédelem egyetemes ereje

2004. június 2-án a PiK-SYS „PGP Universal – a digitális információvédelem egyetemes ereje” címmel tartott sajtótájékoztatóval egybekötött termékismertetőt a Westend Hilton Hotelben.

A PIK-SYS, a PGP hivatalos magyarországi partnere „PGP Universal – a digitális információvédelem egyetemes ereje” címmel tartotta meg rendezvényét a Westend Hilton Hotelben a vállalatok IT biztonságáért felelős informatikai szakemberek számára. Az európai uniós csatlakozás, valamint a 2001-ben elfogadott elektronikus aláírásról szóló törvény közeljövőbeli módosítása kapcsán újra felszínre került a bizalmas iratok titkosítására, hitelesítésére irányuló európai egységtörekvés. A konferencia aktualitását igazolta, hogy a PiK-SYS a közelmúltban megszerezte a PGP Certified Solution Partner címét, így Magyarországon egyedüli minősített partnerként forgalmazza és támogatja az amerikai cég titkosítási és digitális aláírás megoldásait, beleértve a PGP Universal-t is.

A konferencia nyitóelőadását a Pistár Mária, a PiK-SYS ügyvezető igazgatója tartotta, akitől megtudhattuk: „…a vállalatok informatikai biztonságáért felelős személyeknek az üzemeltetés során a központilag kezelhető, emellett felhasználói beavatkozást sem igénylő rendszerek jelentik az igazán újszerű lehetőséget. A felső vezetők számára pedig az egyik legfontosabb kérdés a szellemi alkotások megbízható védelmének szabályozott biztosítása minimális kockázat- és költségkihatással”. Pistár Mária előadásában beszámolt a közelmúltban aláírt, a PGP és a PiK-SYS között létrejött partneri szerződésről, melynek előfeltétele volt a termékek magas szintű ismerete, de az is a cég mellett szólt, hogy már évek óta forgalmazza a PGP termékeit és támogatja a PGP felhasználókat Magyarországon.

Több száz, több ezer felhasználó esetén nem lehet kérdés, hogy szükséges-e PKI rendszer kialakítása ahhoz, hogy fennakadás nélkül működjön a biztonságos információáramlás. A megfelelő megoldást keresve, egyre nő a PGP programcsalád felhasználóinak száma, akik nap mint nap használják a termék által nyújtott szolgáltatásokat állományok titkosítására, elektronikus levelek digitális aláírására, lemezkötetek titkosítására. Györe Márk előadásában a PGP munkaállomás-oldali megoldásairól hallhattunk, melyben a PiK-SYS IT-biztonsági tanácsadója arról beszélt, hogy bár kliens-oldalon a termékek kifinomult mechanizmusait a felhasználóbarát kezelőfelület elrejti a felhasználók elől (ez kevesebb hibaforrást is jelent), a központi menedzselhetőség és az adminisztratív funkciók megbízható, stabil működése a rendszergazdák mindennapi üzemeltetési feladatait könnyítik.

Nagy érdeklődés kísérte a rendezvényre meghívott külföldi vendégelőadó, Ingo Wachter termékismertetőjét, amelyben a PGP szakembere kifejtette, hogy bár a PGP Corporation korábban kizárólag kliensoldali titkosítási konstrukciókat fejlesztett, de a változó és megnövekedett igények felmerülésével szükségszerűvé vált egy hálózati alapú titkosítási megoldás kidolgozása, mely PGP Universal néven került forgalomba. A PGP Universal egy új technológiájú, automatikus, házirend alapú megoldás, amely a titkosítással és hitelesítéssel kapcsolatos feladatokat hálózati szintre helyezve biztosítja azok gyors és hatékony, a felhasználók számára láthatatlan bevezetését. A PGP Universal üzemeltetése költséghatékony, köszönhetően az öntanuló SMSA (Self-Managing Security Architecture) technológiának, az automatikus kulcsgenerálásnak, valamint a központi kezelhetőségnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés