Connect with us

Az SAP és a Deloitte együttműködése az élelmiszeripar és az italgyártás területén

Dotkom

Az SAP és a Deloitte együttműködése az élelmiszeripar és az italgyártás területén

A jövő hónapra tervezett új mySAP SCM verzió kiterjeszti a támogatást a raktározási és logisztikai folyamatokra azzal, hogy beépíti az RFID címkékről származó információkat is.

Az SAP AG és a Deloitte bejelentették, hogy az SAP és több Deloitte Touche Tohmatsu tanácsadó csoport egyes tagjai együttműködnek annak érdekében, hogy a közepes méretű élelmiszeripari, illetve italgyártó vállalatok számára új dobozos szoftvereket, illetve szolgáltatásokat tudjanak biztosítani. A tervek szerint az új megoldások kombinálják a my SAP ERP és az iparág-specifikus SAP Best Practice megoldásait az iparágra vonatkozóan. Többek között a rövidebb bevezetési idő, az integrációs kockázatok magasabb szintű kezelése, illetve az új technológiákhoz (például: RFID) való egyszerűbb alkalmazkodási képesség jellemzi ezeket a megoldásokat.

Az új dobozos szoftver és a kapcsolódó szolgáltatások eleinte a fogyasztói piac olyan alszegmenseire koncentrál majd, mint a hús, a tejtermékek, a sör, az üdítőitalok és az üveges vizek piaca. Az új megoldások elsősorban olyan kritikus problémákra kívánnak megoldást nyújtani, mint az akadálytalan működés biztosítása, a hulladék mennyiségének csökkentése, az adagok ellenőrzésének fejlesztése, valamint az új élelmiszeripari törvények – elsősorban az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Uniós jogrendszer – előírásainak való megfelelés.

„Az USA és Európa sokkal magasabb szintű eredetnyilvántartást követel.” – mondta Wolfgang Peter, az SAP fogyasztói szoftver részlegének igazgatója. „Hogy ezt teljesíteni tudják az élelmiszergyártók, új eljárásokra és legfőképpen új eszközökre lesz szükségük. A forgalmazói oldalon fontos szerepet kap a rádiófrekvenciás azonosító (RFID) technológia.”

A jövő hónapra tervezett új mySAP SCM verzió kiterjeszti a támogatást a raktározási és logisztikai folyamatokra azzal, hogy beépíti az RFID címkékről származó információkat is. A változások az SAP Auto-ID Infrastructure korábbi verziójára épülnek, amely a Netweaver integrációs platform egyik komponense. Sok más funkció, melyekre az élelmiszergyártóknak szükségük lesz, már megtalálható a mySAP ERP megoldásban, de a későbbiekben újabbakkal is bővítik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom