Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Intel processzorok – az alacsony árszegmensben is

Dotkom

Új Intel processzorok – az alacsony árszegmensben is

Az Intel bemutatta a 90 nanométeres gyártási technológiájával készült, második generációs mobil Pentium 4-es processzorokat, illetve kibővítette a Celeron M termékcsaládot.

A mobil Pentium 4 processzorokat az olyan nagyobb, más szóval „asztali számítógépeket helyettesítő eszközöknek” is nevezett notebookokhoz tervezték, amelyek tipikusan nagyobb képernyővel, nagyméretű billentyűzettel és többszörös meghajtóval rendelkeznek. Az 538, 532 és 518-as mobil P4-esek egy sor új tulajdonságot és nagyobb teljesítményt biztosítanak: többek között támogatják a Hyper-Threading technológiát, nagyobb, 1 Mbyte-os L2 gyorsítótárral, 13 új SIMD3 utasításkészlet-kiterjesztéssel, és továbbfejlesztett Intel NetBurst mikroarchitektúrával rendelkeznek. Sebességük 3,2 GHz, 3,06 GHz illetve 2,80 GHz. A processzorok olyan energiaellátási tulajdonságokkal is rendelkeznek, mint az Enhanced Intel Speedstep technológia támogatása, amely által kevésbé melegszik a processzor, mint az asztali változatnál. A HT technológiát támogató lapkák az Intel 852GME és 852PM chipkészletével működnek.

A Hyper-Threading technológiát támogató új mobil Pentium 4-es processzorokra épülő notebookok segítségével a felhasználók élvezhetik a többszálas processzorokat igénylő multimédiás alkalmazások előnyeit. Egy példa: a felhasználó kedvenc játékprogramja futtatásával párhuzamosan akár audió és videó file-okat, képeket tömöríthet, és más alkalmazásokat futtathat anélkül, hogy ebből bármit is észrevenne. Az egyidejűleg több szálon futó alkalmazások zökkenőmentesen képesek működni e technológia révén.

Az Intel mobil mikroarchitektúrájára épülő 340-es Intel Celeron M processzor 512 Kbyte-os L2 gyorsítótárral, 1,50 GHz-es frekvenciával, 400 MHz-es rendszerbusszal rendelkezik, illetve alacsonyabb magfeszültségen működik, mint az Intel Celeron processzor. Ezáltal csökken az energiafelhasználás, és így könnyebben adaptálható a manapság népszerű vékony és könnyű notebookokhoz. A Celeron M egyensúlyt biztosít a hordozható számítógépekre optimalizált processzor technológia, a jó mobil teljesítmény és a könnyű notebook kivitelezés között. Az új Celeron M lapkák kompatibilisek az Intel 855 illetve 852GM chipkészleteivel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés