Connect with us

technokrata

Új Intel processzorok – az alacsony árszegmensben is

Dotkom

Új Intel processzorok – az alacsony árszegmensben is

Az Intel bemutatta a 90 nanométeres gyártási technológiájával készült, második generációs mobil Pentium 4-es processzorokat, illetve kibővítette a Celeron M termékcsaládot.

A mobil Pentium 4 processzorokat az olyan nagyobb, más szóval „asztali számítógépeket helyettesítő eszközöknek” is nevezett notebookokhoz tervezték, amelyek tipikusan nagyobb képernyővel, nagyméretű billentyűzettel és többszörös meghajtóval rendelkeznek. Az 538, 532 és 518-as mobil P4-esek egy sor új tulajdonságot és nagyobb teljesítményt biztosítanak: többek között támogatják a Hyper-Threading technológiát, nagyobb, 1 Mbyte-os L2 gyorsítótárral, 13 új SIMD3 utasításkészlet-kiterjesztéssel, és továbbfejlesztett Intel NetBurst mikroarchitektúrával rendelkeznek. Sebességük 3,2 GHz, 3,06 GHz illetve 2,80 GHz. A processzorok olyan energiaellátási tulajdonságokkal is rendelkeznek, mint az Enhanced Intel Speedstep technológia támogatása, amely által kevésbé melegszik a processzor, mint az asztali változatnál. A HT technológiát támogató lapkák az Intel 852GME és 852PM chipkészletével működnek.

A Hyper-Threading technológiát támogató új mobil Pentium 4-es processzorokra épülő notebookok segítségével a felhasználók élvezhetik a többszálas processzorokat igénylő multimédiás alkalmazások előnyeit. Egy példa: a felhasználó kedvenc játékprogramja futtatásával párhuzamosan akár audió és videó file-okat, képeket tömöríthet, és más alkalmazásokat futtathat anélkül, hogy ebből bármit is észrevenne. Az egyidejűleg több szálon futó alkalmazások zökkenőmentesen képesek működni e technológia révén.

Az Intel mobil mikroarchitektúrájára épülő 340-es Intel Celeron M processzor 512 Kbyte-os L2 gyorsítótárral, 1,50 GHz-es frekvenciával, 400 MHz-es rendszerbusszal rendelkezik, illetve alacsonyabb magfeszültségen működik, mint az Intel Celeron processzor. Ezáltal csökken az energiafelhasználás, és így könnyebben adaptálható a manapság népszerű vékony és könnyű notebookokhoz. A Celeron M egyensúlyt biztosít a hordozható számítógépekre optimalizált processzor technológia, a jó mobil teljesítmény és a könnyű notebook kivitelezés között. Az új Celeron M lapkák kompatibilisek az Intel 855 illetve 852GM chipkészleteivel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle