Connect with us

Hirdetés

technokrata

McAfee VirusScan Enterprise 8.0i

Dotkom

McAfee VirusScan Enterprise 8.0i

A Network Associates McAfee VirusScan Enterprise 8.0i nevű új terméke fejlett, megelőző jellegű biztonsági vagy vírusvédelmet nyújt az asztali gépek és kiszolgálók számára a rosszindulatú programok (malware) ellen.

A sérülékenység felfedezése, és az első támadások megjelenése közötti időtartam nagymértékben lecsökkent – leszűkítve a szervezetek számára a ˝window of vulnerability” (sérülékenységi ablak) néven emlegetett időtartamot, ami alatt reagálhatnak, telepíthetik és ellenőrizhetik a javítócsomagokat, és biztonsági intézkedéseket tehetnek. Annak érdekében, hogy a rosszindulatú fenyegetésekkel lépést tarthassanak, az IT menedzserek több részből álló megoldásokat telepítenek, ez stabilitási problémákat is előhozhat. A hagyományos antivírus megoldások reaktív természetűek, és nem előzik meg automatikusan az újabb biztonsági kockázatokat, tehát magasabb költség társul a kitörő járványok elleni válaszlépésekhez. A McAfee VirusScan Enterprise segítségével az adminisztrátorok lecsökkenthetik a szükséges megoldási pontok számát.

A McAfee VirusScan Enterprise fejlett biztonsági védelemmel zárja le a sérülékenységi ablakot, lecsökkenti a rosszindulatú programok nyomon követéséhez és eltávolításához tartozó teljes birtoklási költséget (TCO), miközben segíti az adminisztrátort abban, hogy nagyobb fokú ellenőrzést építsenek ki biztonsági infrastruktúrájuk felett.

˝A nagyvállalatok biztonságát fenyegető veszélyek fejlődnek, gyorsan terjedő rosszindulatú kódok támadják a hálózatokat, az adatokat, és az alkalmazási rétegeket˝ mondta Richard Stiennon, a Gartner Research kutatási elnökhelyettese. ˝Az IT adminisztrátoroknak azokra a fenyegetésekre kell fókuszálniuk, amelyek a távmunkások által használt eszközök miatt jelentkeznek, továbbá jelentős változtatásokat kell végrehajtaniuk a tűzfaltelepítés, behatolás-megelőzés és vírus-kezelés irányában végzett megközelítéseikben”.

A McAfee VirusScan Enterprise valóban integrált funkciókat (beleértve a vírusvédelmet, desktop tűzfalat, és szerveroldali behatolás-megelőzést) kombinál egyetlen telepítendő, könnyen használható, és menedzselhető biztonsági ágensbe. A fejlett szerver-alapú behatolás-megelőzési funkcionalitásba bele tartozik a puffertúlcsordulás-megelőző technológia, amely véd a Microsoft alkalmazások és OS szervizek sérülékenységeit megcélzó puffer-túlcsordulásos támadások ellen, és biztosítja, hogy a kritikus üzleti szerverek, és adatok 24 x 7-es védelem alatt álljanak. A McAfee VirusScan Enterprise integrált tűzfal-lépességekkel is rendelkezik, amelyek egyaránt megelőzik a kívülről jövő támadásokat, és a malware programok kifelé történő terjedését.

˝A megoldás azáltal kínál a felhasználóknak egy fókuszált megközelítést a rendszer védelméhez, hogy bevezeti az integrált menedzsment konzolt, és feleslegessé teszi a nehezen menedzselhető egypontos megoldásokat. A távoli irodákkal, és mobil felhasználókkal dolgozó vállalkozások – nagyok és kicsik egyaránt – immár fejlett védelmet építhetnek rendszereikbe, és anélkül blokkolhatják a támadásokat, hogy ezért cserébe fel kellene áldozniuk a könnyű használhatóságot. A megoldás végtelenül skálázható, könnyen telepíthető, és frissíthető, függetlenül a szervezet méretétől.˝ – nyilatkozta Raj Dhingra, a Network Associates vállalati-, és termékmarketing alelnöke.

A McAfee VirusScan Enterprise olyan további képességekkel is rendelkezik, mint a fejlett levélellenőrzés a Lotus Notes-t futtató levelező klienseken, csekély erőforrás-felhasználás, gyorsabb szkennelés, és annak a képessége, hogy a nem kívánt programok ellen a felhasználó által megszabott akciókat végezzen. Továbbá eszköztárába tartozik a portok blokkolása, és lezárása, amely lehetővé teszi a rendszeradminisztrátor számára, hogy megadott portokat kikapcsoljon mind a kifelé, mind a befelé irányuló hálózati forgalomban, megadott file-neveket blokkoljon, foldereket és könyvtárakat zárjon le. Ezek mind olyan behatolás-megelőző biztonsági szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik, hogy a rendszeradminisztrátor házirend(ek)et hozzon létre a rendszer, vagy a bejövő hálózati folyamatok hatékonyabb ellenőrzése érdekében, lehetővé teszi, hogy lezárjon megosztásokat, ami megakadályozza, hogy a hálózatokra szakosodott vírusok az UNC megosztásokon, vagy hálózati meghajtókon keresztül fertőzzenek. Az a képessége pedig, hogy nyomon kövesse a rosszindulatú kódot küldő végponti rendszer IP-címét, abban segíti a rendszeradminisztrátorokat, hogy közvetlen akciót indíthassanak a végponti rendszerek ellen. A megoldásba beletartozik a Cisco Network Admission Control (NAC) támogatása is, integrálva a Cisco Trust Agent-tel, hogy ezzel is segítsék biztosítani az összes McAfee felhasználót arról, hogy szervereiken és PC-iken a legfrissebb vírusvédelem legyen, ha egy Cisco hálózathoz kapcsolódnak.

A McAfee VirusScan Enterprise központilag vezérelhető egyetlen konzolon keresztül a McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) vagy McAfee ProtectionPilot segítségével, amelyek az egész rendszeren, és a desktopokon biztosítják a szoftvertelepítést, a házirend-menedzselést és a grafikus felületű jelentés-készítést. A nagyvállalati felhasználásra tervezett McAfee ePO, és a kis és közepes vállalatok könnyű használatára tervezett McAfee ProtectionPilot megadják az IT adminisztrátoroknak azt az átláthatóságot, amelyre szükségük van, hogy kiértékelhessék házirendjeik hatékonyságát, megtalálhassák hálózatuk gyenge pontjait, és úgy alakíthassák jelentéseiket, hogy azok igazodjanak specifikus igényeikhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés