Connect with us

technokrata

Az IBM megnyitotta első európai Deep Computing Capacity on Demand központját

Dotkom

Az IBM megnyitotta első európai Deep Computing Capacity on Demand központját

A Franciaországi Montpellierben működő létesítmény az igény szerinti szuperszámítógépes teljesítmény iránti bővülő keresletre reagál.

Az IBM bejelentette első európai „Deep Computing Capacity on Demand” szuperszámítógépes központja megnyitását. A Franciaországi Montpellierben működő létesítmény a világ második ilyen jellegű központjaként az Interneten keresztül nyújt hozzáférést az ügyfelek számára az IBM rendkívüli kapacitású és roppant biztonságos szuperszámítógépeihez.

Az IBM elsőként a New York állambeli Poughkeepsie városában épített Deep Computing Capacity On Demand központot. A világon egyedülálló létesítménypáros igény szerint változtatható szuperszámítógépes kapacitást kínál az olajipari vállalatok, a pénzügyi szolgáltatócégek, valamint az élettani kutatások és a digitális animáció területén tevékenykedő szervezetek számára.

Az elektronikus tervezés-automatizálási (EDA) megoldások piacának élvonalbeli szereplőjeként ismert Oregon állambeli Mentor Graphics az elsők között fogja igénybe venni az új, montpellieri központ eServer pSeries 690 rendszereinek szuperszámítógépes teljesítményét – a Poughkeepsie-ben működő eServer xSeries rendszerek kapacitásával kiegészítve. A vállalat Calibre szilíciumlapka-tervezési szoftverplatformját is a poughkeepsie-i AMD Opteron processzoros IBM eServer rendszereken teszteli.

A montpellieri központ ügyfelei AIX- vagy Linux-alapú IBM eServer pSeries szervereket, illetve Linuxot vagy Microsoft Windowst futtató xSeries szervereket vehetnek igénybe a kapcsolódó lemezes tárkapacitással együtt. Az egyre bővülő igényekre reagálva az IBM nemrégiben tovább bővítette poughkeepsie-i központja kapacitását, amely így már több mint 2.300 Intel Xeon processzoros IBM xSeries, AMD Opteron processzoros eServer és BladeCenter rendszerrel működik.

Az IBM grid-technológiák bevezetését is tervezi a két központon belüli és a létesítmények közötti erőforrásmegosztás támogatására. A gridek segítségével a jelenlegi kapacitáslekötési modell mellett az ügyelek a tényleges kapacitásfelhasználás szerinti (pay-per-use) fizetést is választhatják, így még kényelmesebben és rugalmasabban érhetik el és finanszírozhatják a munkájukhoz szükséges szuperszámítógépes kapacitást.

Az IBM Deep Computing Capacity on Demand központjainak ügyfelei egyszerűen hozzájuthatnak a számukra egyébként megfizethetetlen szuperszámítógépes kapacitáshoz. Ez annyit jelent, hogy sürgős esetben azonnal megszerezhetik az üzleti lehetőségek kiaknázásához szükséges teljesítményt; nagy összegű induló beruházás és tartósan fennálló fix költségek nélkül, igény szerint, változó költségek formájában finanszírozhatják az erőforrásokat; csökkenthetik szuperszámítógépekkel kapcsolatos üzemeltetési és teljes rendszerköltségüket; skálázható, rendkívül biztonságos és rugalmas, igény szerint alakítható működési környezetre tehetnek szert. Mindemellett pedig javíthatják a nagy kapacitásigényű alkalmazások futtatásának és az óriási adattömegek feldolgozásának ár-teljesítmény arányát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle