Connect with us

technokrata

A Logitech megvásárolta az Intrigue Technologies céget

Dotkom

A Logitech megvásárolta az Intrigue Technologies céget

A vállalat tovább terjeszkedik a nappaliban használatos eszközök piacán, és fejlesztési stratégiáit az új területen is hasznosítja.

A Logitech International bejelentette, hogy megvásárolta a széles körben elismert, kiváló minőségű Harmony Remote távirányítók gyártóját, a kanadai Intrigue Technologies vállalatot, amely eddig magántulajdonban volt. A cég 29 millió dollárért került megvételre – készpénzes kifizetés útján –, amelyhez hozzáadódik egy lehetséges teljesítmény szerinti járulékos kifizetés bizonyos jövőbeli távirányító-bevételeknek megfelelően.

Az Intrigue cég, amelynek székhelye a továbbiakban is Mississaugában, Ontario államban marad, egy olyan problémának az úttörő jellegű megoldásával került az érdeklődés középpontjába, amelyet a legtöbb háztartásban jól ismernek – a temérdek bonyolult távirányító gondja. Az Intrigue egy sor kombinált, kedvező áron elérhető, könnyen beüzemelhető és egyszerűen használható távirányítót dobott piacra.

Az Intrigue cég megvásárlása részét képezi a Logitech azon törekvéseinek, hogy kiterjessze jelenlétét a digitális nappaliban. A vállalatot már eddig is a nappaliban felhasználható készülékek vezető gyártójaként tartották számon, elsősorban vezérlői és audió játékkonzoljai révén, amelyeknek forgalma az utóbbi tizenkét hónapban masszívan nőtt. A Logitech további tervei között szerepel ennek a piaci előnynek a kombinálása a PC vezérlő-eszközök – legfőképp a számítógépes egér – terén megszerzett tapasztalattal, és ehhez járul hozzá az Intrigue szakértelme és technológiája, hogy a vállalat ebben az egyre fontosabb szerepet játszó piaci kategóriában is vezető pozícióra tegyen szert.

A Logitech előzetes számításai szerint az Intrigue Technologies megvásárlása 10-20 millió dolláros forgalom-növekedést jelent majd az aktuális költségvetési évben. A tranzakció működési költségre kifejtett hatása szinte elhanyagolható.

„A 2005-ös költségvetési évet követően arra számítunk, hogy a kombinált távirányítók kategóriájában jelentős nyereségre teszünk szert.” – közölte Guerrino De Luca, a Logitech elnöke és vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle