Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hackertámadás áldozatává vált Microsoft weboldal

Dotkom

Hackertámadás áldozatává vált Microsoft weboldal

Redmond egyesült királyságbeli webhelyének egy részét hackerek deface-elték.

A Microsoft technológiáiról, eszközeinek, szoftvereinek használatáról szóló könyvek ajánlatait tartalmazó brit weboldal esett áldozatul az önmagukat OutLaw Groupnak (Törvényenkívüli Csoportnak) nevező hackercsapat támadásának. A deface-t végrehajtók ugyanakkor humorukról tettek tanúbizonyságot azzal, hogy mindenféle obszcén üzenetek helyett olyan könyvek ismertetőit helyezték el az oldalon, melyekből például a Windows Server 2003 adminisztrációját lehet komolyabban megismerni.

Mui Luc, a szoftverfejlesztő vállalat egyik szóvivője a következő közleményt adta ki a rendszerbe történt behatolást követően: ˝A Microsoft elismerte, hogy saját, egyesült királyságbeli, technikai könyvek ismertetésével foglalkozó webhelyüket jogosulatlanul megváltoztatták május 24-én, hétfőn. A Microsoft brit részlege gyorsan visszaszerezte a célpont weboldalak feletti ellenőrzést, és jelenleg az esetet vizsgálja.˝ Luc elárulta: cége nem tartja valószínűnek, hogy felhasználói adatok kiszivároghattak volna az eset kapcsán.

Az már csak félhivatalos információ, hogy a deface-t úgy volt képes véghezvinni a hackercsapat, hogy egy több mint egy hónapja ismert Windows Server 2003 sebezhetőséget használtak ki. Ez mindenképpen iróniát kölcsönöz a történetnek, hiszen a Microsoft már nem egyszer számolt be arról, hogy a javításokkal hiába jelenik meg időben az Interneten, ha sokak nem telepítik fel azokat. Úgy tűnik, néha még Redmondban is elfelejtenek frissíteni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés