Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft többet költ védelemre, mint az USA a kommunizmus megbuktatására

Dotkom

A Microsoft többet költ védelemre, mint az USA a kommunizmus megbuktatására

Redmond szoftvereinek biztonságosságát fokozandó többet áldoz anyagilag ezekre a projektekre, mint annak idején az Egyesült Államok a csillagháborús tervek kivitelezésére (aminek követésében aztán anyagilag összeroppant a Szovjetunió).

Még a múlt század nyolcvanas éveinek derekán határozott úgy az Egyesült Államok akkori elnöke, Ronald Reagan, hogy a nukleáris fenyegetés elhárítása érdekében a világűrbe telepítik az ország védekező mechanizmusát. Ezt nevezték akkor csillagháborús rakétatervnek, melynek lényege az (lett volna), hogy az akkor még ellenséges Szovjetunió területéről a nyugati országokba esetlegesen elinduló atomrakétákat az űrből, jóval célpontjaik elérése előtt semlegesíteni lehessen. Ez a grandiózus terv aztán szovjet részről olyan anyagi erőfeszítést követelt a már amúgy is döcögő gazdaságtól, hogy az végképp elindította a rendszert a bukás felé.

Nos, ennek a tervnek a kivitelezését még az USA részéről is annyira hatalmasnak becsülték, hogy az akkori kormányzat végülis nem valósította meg a projektet. A Microsoft – egy nemrég zajlott konferencián tett bejelentés szerint – ennél az összegnél többet költ napjainkban. Mindezt ˝csak˝ szoftvereinek biztonságossága céljából. A bejelentést Iiain Mulholland, a Microsoft Security Response Centerének főnöke tette, érzékeltetendő, mekkora erőfeszítéssel dolgozik Redmond a vírusok ellehetetlenítésén.

Ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – egyre összetettebb digitális kártevők fenyegetik a ma internetezőjét, vélekedik Bill Cheswick, a Lumeta nevű IT-biztonsággal foglalkozó cég alapítója. Szerinte ugyanis a biztonság fokozatos fejlesztése kikényszeríti a férgek még komplexebb kialakítását, ezzel az olyan hagyományos védelmek korlátjait elérve (vagy meghaladva), mint a tűzfalak és az antivírus termékek.

Mulholland elmondása szerint ez az egyik oka annak, hogy a Microsoft – annak ellenére, hogy sokkal gyakrabban fedeznek fel hiányosságokat Redmond szoftvereiben, mint ahogyan azt a havonta megjelenő javítások alapján feltételezni lehetne – elsősorban a kiadott patch-ek minőségére koncentrál. A vállalati vezető szerint el akarják kerülni azt a csapdát, melybe már nem egy cég – köztük a Microsoft – is beleesett: nem akarnak egy-egy frissítéssel még nagyobb galibát okozni, mint ami előtte is fennállt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés