Connect with us

technokrata

GE Infrastructure/Security Advisor Master rendszer védi a magyar Parlamentet

Dotkom

GE Infrastructure/Security Advisor Master rendszer védi a magyar Parlamentet

Mostantól új, XXI. századi és a legszigorúbb elvárásoknak megfelelő biztonsági rendszer védi a magyar Országházat, amelyet a GE Infrastructure/Security adományként ajánlott fel.

A teljesen digitális rendszer közel egy évtizedes elődjét felváltva segíti a Köztársasági Őrezred védelmi munkáját. Az adomány a Biztonságos Magyarországért Közalapítványnak tett felajánlás révén került a magyar törvényalkotás több mint 100 éves épületébe, ahol a Szent Koronát is őrzik.

A GE Infrastructure/Security Magyarországon egyedülálló adomány keretében, 2004. tavaszán, a piacon kínált legmodernebb és legmegbízhatóbb védelmi rendszerével látta el a magyar Parlament patinás épületét. Az adományt a cég a Biztonságos Magyarországért Közalapítvány számára ajánlotta fel, amely a Parlament védelmét ellátó Köztársasági Őrezred rendelkezésére bocsátotta a rendszert. A Köztársasági Őrezred szigorú biztonságtechnikai előírásait figyelembe véve, a GE Advisor Master rendszerét befogadta. Az Őrezred a kiépítéshez nem vont be külső beszállítót, hanem azt saját szakembereivel végezte el magas színvonalon. A rendszer, a május közepén véget ért tesztidőszakot követően, az épület teljes behatolásvédelmét biztosítja.

˝A Parlament épületének biztonságát szigorú és részletes előírások szabályozzák. Értelemszerűen a Köztársasági Őrezred munkáját támogató biztonsági rendszer is nagyon sok követelménynek kell, hogy megfeleljen. A felajánlás és az arra vonatkozó befogadás éppen ezért egyedi eset. A Biztonságos Magyarországért Közalapítvány által a Parlamentbe juttatott GE Advisor Master rendszer a jelenleg rendelkezésre álló technológiák és megoldások tekintetében is kimagasló teljesítményű, és minden előírásnak, követelménynek teljes körűen megfelel.˝ – fogalmazott Látos László a Köztársasági Őrezred képviseletében.

A budapesti Parlament épületének védelme rendkívül összetett feladat, hiszen nem csupán a törvényalkotásnak ad otthont, hanem ez a mindenkori magyar miniszterelnök munkahelye, és itt őrzik a magyar államiság egyik legfontosabb ereklyéjét, a Szent Koronát is. Ez a műkincs Európa történelmi emlékei között is kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen mára ez lett a legrégebbi olyan királyi jelvény, amelyet ma is létező állam saját történelmi jelképeként tisztel. A korona a Magyar Köztársaság címerében is látható. Az épületet évente közel egymillió turista látogatja.

˝A GE XXI. századi csúcstechnológiát képviselő megoldásokat kínál a világ nagy kihívásaira. Éppen ezért szolgál külön örömünkre, hogy a Lánchíd díszvilágítása (1999) után ismét tehetünk valamit a magyar társadalom egy kiemelt szimbólumáért és egyben új oldalunkról is bemutatkozhat a cégünk. A GE Inrastructure/Security rendszere, amely a világ számos fontos objektumát védi, 2002. óta a Sándor palotában a köztársasági elnök, mostantól pedig a Parlamentben a miniszterelnök biztonságáról is gondoskodik.˝ – mondta Szini István, a GE Hungary Rt igazgatóságának elnöke, a GE magyarországi vezető képviselője.

A GE Infrastructure/Security Advisor Master integrált védelmi rendszer a beléptetés, a behatolás elleni védelem, az épület-felügyelet, a tűzjelző és videó-megfigyelő feladatait is képes ellátni egyetlen közös platformon, grafikus térkép-kombinációk segítségével. Első lépésként a Köztársasági Őrezred a behatolás védelmi funkciót alkalmazza. A GE Advisor Master rendszer az ˝agyat˝ jelentő szoftver megoldásokból, – amelyek a GE Infrastructure/Security saját fejlesztései – és hardver elemekből épül fel. A biztonságos felügyeletet, érzékelők, beléptetést felügyelő elemek, tűzérzékelő berendezések, monitorok, elektronikus térképek digitális rendszere alkotja, amelynek technológiai jelentősége, hogy egy pontról kontrol alatt tartható valamennyi funkció, és a rendszerbe vont valamennyi helyiség. A rendellenes eseményről érkező jelzés vagy figyelmeztetés a digitális térképen lokalizálható, a riasztás pontos szöveges leírása is megjelenik a kezelő előtt, akinek a megfelelő intézkedése is dokumentált a későbbi ellenőrzések céljából. Ezen információk biztosítják az azonnali hatékony beavatkozás lehetőségét. Az emberi intézkedés mellett azonban automatizált folyamatok is programozhatók. Arra az esetre, ha például épület-felügyeleti egységből érkezik jel, előre meg lehet határozni, hogy milyen funkciók álljanak le az adott épületrészben: fűtés, víz vagy a lift. A rendszer – összetettsége révén – a Parlament épületében tartózkodók személyes biztonságát, az ott fellelhető tárgyak, értékek, valamint az épület teljes körű felügyeletét és védelmét látja el.

˝Az Advisor Master rendszer négy országban Hollandiában, Lengyelországban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban dolgozó mérnökök közös munkájának eredménye. Ma ez a technológia a legfejlettebbek közé tartozik. Természetesen a fejlesztés nem áll meg. Külön kihívás, hogy a soknyelvű Európában anyanyelvi rendszerekkel álljunk a vevők rendelkezésére.˝ – fogalmazott Arnaud D´Annoux, a GE Infrastructure/Security európai alelnöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp