Connect with us

technokrata

Dinamikusan növekedik a notebookpiac (is)

Dotkom

Dinamikusan növekedik a notebookpiac (is)

2004 és 2005 során évről évre több számjegyű bővülés várható a globális PC-piacon; így a noteszgépek eladásai is rendületlenül bővülni fognak.

A Piper Jaffray tegnap kiadott jelentése szerint a PC-piac idén 15 százalékos bővülést fog produkálni az egész világra kivetítve, melynek során 177 millió számítógépet értékesítenek majd a forgalmazók. Ez 2005-ben további 12 százalékkal emelkedik majd, majdnem elérve a 200 millió leszállított komputert. A számítástechnikai eszközök körében a desktop és a szerver számítógépek mellett a noteszgépek piacán is jelentős forgalombővülés lesz tapasztalható.

Les Santiago, a vállalat hardverelemzője szerint a növekedés kulcsa a következő három tényezőn alapszik: egyre alacsonyabbá válnak az árak, a vállalatok egyre inkább szeretnék lecserélni elöregedett komputereiket és végül magukhoz térnek/tértek a nagy európai gazdaságok is – újból növekszik Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság felvevőpiaca. Kína és India szintén egyre bővülő keresletet támaszt a számítástechnikai eszközök irányában.

Az elemzőcég szerint a noteszgépek eladási mutatói továbbra is nagyobb mértékben nőnek, mint a desktop piac hasonló értéke. 21 százalékkal több hordozható számítógép kerül majd értékesítésre az idei év során, mint tavaly; s jövőre is közel ekkora mérvű emelkedést várnak: 2005-ben az idei évhez képest 20 százalékkal nagyobb mennyiségben találnak majd gazdára notebookok.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle