Connect with us

technokrata

Antispyware program a Yahoo-tól

Dotkom

Antispyware program a Yahoo-tól

A Yahoo letölthető eszköztára – legújabb frissítése után – már fel lesz vértezve a spyware-ek észlelésének és eltávolításának képességével.

A webes portáljáról ismert amerikai szolgáltató már teszteli a technológiát, melynek hátterét a PestPatrol nevű cég biztosítja a Yahoo számára. A Google eszköztárához hasonló program béta változata egyelőre még csak pár kiválasztott számára érhető el, mondta Stephanie Iwamasa, a vállalat egyik szóvivője, aki kicsit részletezte is, hogy mire (lesz) képes az alkalmazás. A rendszer állományainak magas szintű átvizsgálásával nem csak a vírusok válnak észlelhetővé, hanem egyéb, kártékony alkalmazások létére is fény derülhet, melyekről – azok lopakodó ˝életmódja˝ miatt – a felhasználó talán nem is tudott.

˝Az eszközkészlet a legjobb hely egy ilyen alkalmazás számára, mert nagyfokú hozzáférhetőséget biztosít – bármelyik számítógépről be lehet jelentkezni, s máris használható a saját eszköztár, mivel maga a szoftver a böngészőablakba integrálódik.˝ – fejtegette a szóvivő.

Ezzel a lépéssel a Yahoo csatlakozott azon cégekhez, melyek a spyware-ek ellen készítenek alkalmazásokat. Ezen vállalatok tábora egyébként folyamatosan növekszik, mivel a kémkedő alkalmazások jelentette fenyegetés is egyre emelkedik. Az Egyesült Államokban akkora jelentőséget tulajdonítanak neki, hogy már szövetségi szinten tervezik szabályozni (vagy akár teljesen illegálisnak minősíteni) a spyware és adware alkalmazásokat – például Utah államban már életbe lépett egy erre vonatkozó törvénySzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp