Connect with us

technokrata

Könnyebb LCD-k a Toshibától

Dotkom

Könnyebb LCD-k a Toshibától

A Toshiba amerikai részlege olyan új, noteszgépekbe szánt kijelzők piacra dobását tervezi, melyeket a héten mutat be a közönségnek.

Egy, az USA-beli Seattle-ben tartandó, digitális megjelenítőkkel foglalkozó szimpózium keretei között tervezi bemutatni a távol-keleti gyártó amerikai részlege az általa kifejlesztett új LCD-ket. A folyadékkristályos kijelzők egyre nagyobb teret hódítanak az asztali számítógépek és a televíziók terén is, a Toshiba ezen új termékei azonban továbbra is a jó ˝öreg˝ noteszgépek (illetve a tábla PC-k) területét célozzák meg.

A fent említett esemény során a Toshiba lerántja a leplet arról a 14,1 colos LCD-ről, mely 1400×1050 pixeles felbontással rendelkezik, s melynek tömege mindössze 330 gramm. Két üvegpanelének vastagsága 0,3 milliméter, szemben a hagyományos kijelzőkkel, melyekben 0,5 mm-es vagy még ennél is ˝testesebb˝ panelek találhatók. Az egyelőre csak mintapéldányokkal rendelkező vállalat 500 dollárról indítja majd ezen termékének árát.

Másik újdonság lesz a 12,1 colos WXGA LCD, mely a szélesképernyős noteszgépek számára jelent alternatívát. Az alig 250 gramm tömegű eszköz 1280×768 képpontot képes egyidejűleg működtetni, 600:1 arányú kontraszt mellett; ennek ára 450 dollárról indul. Ugyanekkora méretben, de SXGA+ felbontásban mutatja be a gyártó azt a folyadékkristályos kijelzőt, melyet a tábla PC-k piacára szán – ennek kereskedelmi azonban megjelenésére a harmadik negyedévig várni kell.

Érdekesség gyanánt meg kell említeni a gyártó 5,6 colos, szélesképernyős LCD-jét: a VGA felbontású eszközt a Toshiba a mini PC-k gyártóinak ajánlja. Ennek ára azonban már igencsak boros (többek között a könnyített kivitel miatt is): darabonként 350 dollárba kerül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp