Connect with us

technokrata

Egyre népszerűbb Kínában a Xiaolingtong

Dotkom

Egyre népszerűbb Kínában a Xiaolingtong

Kínában a Xiaolingtong-t használók száma még idén eléri a 60 milliót.

Egyre több kínai telefon-előfizető választja az úgynevezett Little Smart, azaz Xiaolingtong szolgáltatást, mely így jelenleg az ország egyik uralkodó PHS (personal handyphone system, PHS) rendszere. A tajvani készülékgyártók előrejelzése szerint a növekedés az év végére várhatóan eléri a 60 milliót, ez 60 százalékkal több, mint a tavalyi év végén regisztrált felhasználók száma.

Ahhoz képest, hogy a szolgáltatás – mely a vezetékes telefon drót nélküli kiterjesztése – a kínai kisvárosok jellegzetessége volt, a Little Smart már a metropoliszokban is megjelenik, Szingapúrban például már a nyár elején hozzáférhetővé válik. Jelenleg a PHS-rendszer Kína 360 különböző méretű városában működik.

A tajvani székhelyű Institute for Information Industry (III) tulajdonában lévő Market Intelligence Center (MIC) adatai szerint Kína telefonkészülék kibocsátása rekordot ért el, amely 65,237 millió darab volt az év első negyedében – ez az előző évhez képest 64,2%-os emelkedés. Ebből 10 millió, azaz 15 százalék készült a Little Smart szolgáltatáshoz. A speciális készülékek két nagy tajvani gyártója az Inventec Appli@nce és a Wistron NeWeb.

A Xiaolingtong (úgy is ismeretes, mint PAS – Personal Access System) jellegzetes kínai szolgáltatás, mely a vezetékes telefonra épül, azonban annak egy mobil változata. Hasonlóan is működik, mint egy mobiltelefon, azonban csak egy adott körzeten belül használható – amely általában egy város. Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, mint egy hagyományos készülék, emellett gyors Internet-kapcsolatot (32K/64K), webböngészést, e-mailezést, szöveges üzenetek és színes képek küldését is lehetővé teszi.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle