Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az FBI akcióba lép a legelszántabb spammerek ellen

Dotkom

Az FBI akcióba lép a legelszántabb spammerek ellen

Az USA-beli Szövetségi Nyomozóiroda az államok területén élő és tevékenykedő 50, az internetezőket nagy mennyiségű e-mailszeméttel elárasztó spammer ellen helyezett kilátásba lépéseket.

Közel hat hónap telt el azóta, hogy ifjabb George Bush, az USA jelenlegi elnöke aláírta a szövetségi spamellenes törvényt, mely kriminalizálta az Egyesült Államokban a kéretlen e-mailek küldésének legtöbb formáját. Ezen időszak alatt az FBI alaposan feltérképezte a spammerek világát, s több mint 100 olyan egyént azonosított be, akik jelentős mennyiségű nem kívánt elektronikus levelet terjesztenek nap mint nap. Ezek közül 50 ellen jogi eljárásokat helyeztek kilátásba, melyek megindítására még várhatóan idén sor kerül.

˝Ezek az esetek mint számítógépes behatolási problémák kerülhetnek kivizsgálásra és vádemelésre, de akár online elkövetett csalásokért is felelősségre vonhatók a célszemélyek, az állami és a szövetségi rendeletek különbözőségéből adódóan.˝ – mondta Jana Monroe, az FBI cyber részlegének igazgató-helyettese. Részletekbe azonban nem bocsátkozott, mindössze annyit árult még el, hogy az év második felében kezdődhetnek meg a jogi eljárások.

A kéretlen levelek dömpingje leginkább az Egyesült Államokat sújtja. A jelenség ugyan a világon mindenhol problémákat okoz, de az USA-ban már az összes e-mailes adatforgalom 64-83 százaléka minősíthető spamnek, aminek kezelése jelentős terheket ró mind a kormányzatra, mind a gazdasági szervezetekre. Az egyelőre nem ismert, hogy milyen hatással lesz a Can-Spam névre keresztelt törvény, de sokan úgy gondolják, hogy hosszútávon hatásos – ehhez persze az is szükség van, hogy mind a polgári, mind a büntetőjogi perekhez bizonyítékokat gyűjtsenek.

Maga a Can-Spam egyébként nem tiltja be a kéretlen levelek küldözgetését, viszont arra kötelezi a spammert, hogy különböző szabályok szerint végezze tevékenységét – például vegye figyelembe és elégítse ki a leiratkozási kérelmeket. Szigorúan tiltja az úgynevezett zombik alkalmazását a spam terjesztésében, az ilyen eszközöket is igénybe vevő spammer akár 3-5 év szabadságvesztést is kaphat a bíróságon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés