Connect with us

Hirdetés

technokrata

Észak-Magyarországon (is) jelentős az IT hálózati szakemberhiány

Dotkom

Észak-Magyarországon (is) jelentős az IT hálózati szakemberhiány

Az AES Magyarország támogatásával Kazincbarcikán és Miskolcon is elindulhat a Cisco Hálózati Akadémia képzés.

Az AES magyarországi társaságai bejelentették, hogy együttműködési megállapodást írtak alá két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskolával, azzal a céllal, hogy magas szintű informatikai képzések bevezetésére kerüljön sor. A megállapodás értelmében az AES 8 millió forint támogatást nyújt a miskolci Bláthy Ottó Szakközépiskola és a kazincbarcikai Irinyi János Szakközépiskola részére, ahol a támogatásnak köszönhetően elindulhat a nemzetközileg elismert Cisco Hálózati Akadémia képzés. E non-profit oktatási program keretében a világ 151 országában 10.200 oktatási intézmény mintegy fél millió diákja sajátít el informatikai hálózati szaktudást és szerez nemzetközileg elismert iparági minősítést.

Az AES három erőművet üzemeltet Magyarországon és az észak-magyarországi régió egyik legnagyobb befektetőjeként számos közhasznú programhoz nyújt támogatást. Az AES egyik legfontosabb alapelve a társadalmi felelősségvállalás, ezért egy-egy nagyobb projekt támogatásával kíván részt venni szűkebb és tágabb környezete jobbá tételében, fejlődésében.

A Cisco képzési programja illeszkedik az AES személyzetfejlesztési és társadalmi felelősségvállalási törekvéseihez. A régió gazdasági fejlődése nem nélkülözheti az információ technológia fejlődését, azonban a térségben jelentős az IT hálózati szakemberhiány. Az aláírt együttműködés lehetővé teszi az informatika és hálózatfejlesztések iránt érdeklődők ismereteinek fejlődését, képzését, és évente növekvő számú speciális képességekkel rendelkező informatikai szakember megjelenését a munkaerőpiacon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés