Connect with us

technokrata

Észak-Magyarországon (is) jelentős az IT hálózati szakemberhiány

Dotkom

Észak-Magyarországon (is) jelentős az IT hálózati szakemberhiány

Az AES Magyarország támogatásával Kazincbarcikán és Miskolcon is elindulhat a Cisco Hálózati Akadémia képzés.

Az AES magyarországi társaságai bejelentették, hogy együttműködési megállapodást írtak alá két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskolával, azzal a céllal, hogy magas szintű informatikai képzések bevezetésére kerüljön sor. A megállapodás értelmében az AES 8 millió forint támogatást nyújt a miskolci Bláthy Ottó Szakközépiskola és a kazincbarcikai Irinyi János Szakközépiskola részére, ahol a támogatásnak köszönhetően elindulhat a nemzetközileg elismert Cisco Hálózati Akadémia képzés. E non-profit oktatási program keretében a világ 151 országában 10.200 oktatási intézmény mintegy fél millió diákja sajátít el informatikai hálózati szaktudást és szerez nemzetközileg elismert iparági minősítést.

Az AES három erőművet üzemeltet Magyarországon és az észak-magyarországi régió egyik legnagyobb befektetőjeként számos közhasznú programhoz nyújt támogatást. Az AES egyik legfontosabb alapelve a társadalmi felelősségvállalás, ezért egy-egy nagyobb projekt támogatásával kíván részt venni szűkebb és tágabb környezete jobbá tételében, fejlődésében.

A Cisco képzési programja illeszkedik az AES személyzetfejlesztési és társadalmi felelősségvállalási törekvéseihez. A régió gazdasági fejlődése nem nélkülözheti az információ technológia fejlődését, azonban a térségben jelentős az IT hálózati szakemberhiány. Az aláírt együttműködés lehetővé teszi az informatika és hálózatfejlesztések iránt érdeklődők ismereteinek fejlődését, képzését, és évente növekvő számú speciális képességekkel rendelkező informatikai szakember megjelenését a munkaerőpiacon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle