Connect with us

technokrata

A Siemens 13%-ra növelte részarányát a mobilhálózatok piacán

Dotkom

A Siemens 13%-ra növelte részarányát a mobilhálózatok piacán

A Siemens Mobile harmadik a mobilhálózatok világpiacán.

A Gartner piackutató vállalat – amely most első ízben készített felmérést a mobilhálózatok piacán – megállapította, hogy a Siemens 13 százalékra növelte részarányát ebben a piaci szektorban.

A jelentés szerint a mobilszolgáltatók 2003-ban összesen 40 milliárd USD-t költöttek infrastruktúra-fejlesztésre – azaz 12 százalékkal kevesebbet, mint 2002-ben. A hét vezető szállító összesen 267 új megrendelésről számolt be: ezek 60 százaléka GSM-, 14 százaléka CDMA- és ugyancsak 14 százaléka UMTS-hálózati infrastruktúrára vonatkozott.

A Siemens mobilkommunikációs ágazata, a Siemens Mobile az eladott készülékek értéke szerint 13 százalékkal részesedik a mobilhálózatok világpiacán, és ezzel szoros harmadik, mindössze egy százalékponttal elmaradva a második helyezettől. Ezen belül a GSM-hálózatokban részaránya 19 százalékot tesz ki, az UMTS hálózati technikában pedig 23 százalékkal piacvezető.

A világ eddig működő 22 UMTS-hálózatából 12 származik a Siemens Mobile-tól és kooperációs partnerétől, a NEC-től.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle