Connect with us

technokrata

A HP 2004 második negyedévére vonatkozó eredményei

Dotkom

A HP 2004 második negyedévére vonatkozó eredményei

A HP valamennyi divíziójában árbevétel-növekedést ért el 2003 II. negyedévéhez képest: PSG (17%), HPS (15%); IPG (11%); ESG (8%); szoftverüzletág (23%).

A HP nyilvánosságra hozta 2004. április 30-án zárt második pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat 20,1 milliárd dolláros rekordszintű értékesítési árbevételről számolt be a vizsgált időszakban, ami 12 százalékkal magasabb a 2003 második negyedévi értéknél.

A HP nem GAAP szerinti üzemi eredménye 1,3 milliárd dollárt tett ki – ez 17 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi értékhez képest. A nem GAAP szerint számított, korrigált részvényegységre jutó nyereség (EPS) 34 dollárcent volt a vizsgált negyedévben – 17 százalékkal magasabb a 12 hónappal ezelőtti 29 centnél. A nem GAAP szerinti korrigált EPS és nettó nyereség 148 millió dolláros (részvényenként 5 centnyi), adózás utáni eredmény szintjén végrehajtott korrekciót tükröz.

Az Egyesült Államok Általánosan Elfogadott Számviteli Irányelvei (GAAP) szerint számított üzemi eredmény 1,1 milliárd dollár volt a második negyedévben. Az egy évvel korábbi eredményhez képest ez 77 százalékos (495 millió dolláros) javulást jelent. A GAAP szerinti korrigált EPS 29 dollárcentet tett ki – 32 százalékkal többet, mint egy évvel korábban (22 cent).

Május 13-án a HP Kanada 105 millió USD visszatérítését vállalta a kanadai kormány részére. Ez a kifizetés – a korábbi kimutatásokban már szereplő 35 millió dolláros összeget leszámítva – részvényenként mintegy 2 dollárcenttel csökkentette a második negyedév GAAP szerinti és nem GAAP szerinti nyereségét.

A negyedév során az alábbiak szerint bővült az árbevétel az egyes régiókban a 12 hónappal korábbi adatokhoz képest: az amerikai kontinensen 4 százalékkal 8,4 milliárd dollárra; Európában 17 százalékkal 8,3 milliárd dollárra, Ázsiában és a Csendes-óceán térségében 22 százalékkal 2,4 milliárd dollárra; Japánban pedig 21 százalékkal 967 millió dollárra nőtt. A vállalat egészét tekintve és az árfolyamhatásokat korrigálva a második negyedév összárbevétele 4 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbi szintnél.

„A HP sikeres negyedévet zárt. Árbevételünk-portfoliónk egészében erőteljesen nőtt, és nyereségességünket is megőriztük. Vállalatunk története során most először sikerült túllépnünk a 20 milliárd dolláros negyedéves árbevételt. A PC-k, a nagyvállalati hardverek, a szoftverek, a szolgáltatások, valamint a képalkotási és nyomtatási termékek szegmensében egyaránt rekordszintű forgalmat produkáltunk. Működésből származó készpénzforgalmunk elérte a 2,6 milliárd dollárt. Eredményeink tanúsága szerint az éles piaci versennyel dacolva, a portfolió minden szegmensében sikerült növekednünk és bővítenünk részesedésünket.” – jelentette ki Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgató asszonya.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle